Pagrindinė slalomo taurė – smalininkiečiui

slalomas karalius
Nors pagrindinę slalomo taurę išsivežė svečiai, tarp šakiečių geriausiai sekėsi Vilmantui Karaliui (antras iš kairės), pirmąsias vietas iškovojusiam „Laisvoje“ ir „FWD“ klasėse. Dvam_Keturi nuotr.

Per Žolinę, rugpjūčio 15-ąją jau tradicinėje vietoje greta rajono savivaldybės „Trys su puse vožtuvo“ surengė automobilių slalomo varžybas Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) taurei laimėti, kuriose jėgas išbandė 30 dalyvių.
 
Dalyviai rungėsi septyniose klasėse: „FWD“ (priekiniais ratais varomi automobiliai), „RWD“ (galiniais ratais varomi), „AWD“ (visais ratais varomi), „Laisvoje“ (automobiliai be apribojimų), „History“ (senoviniai automobiliai iki 1991 m.), „Moterų“ bei „Jaunimo“ (asmenys iki 18 m.).

Daugiausiai dalyvių dėmesio sulaukė „Laisva“ klasė, kur važiavo 18 ekipažų. Pirmoji vieta čia atiteko šakiečiui Vilmantui Karaliui su „Mitsubishi Colt“, antras liko „Mazda Mx-5“ vairavęs Aidas Valuckas iš Smalininkų, o trečią vietą iškovojo kaunietis Paulius Prasauskas su „Honda“.

„FWD“ klasėje varžėsi 12 dalyvių, o pirmą vietą ir šioje klasėje iškovojo šakietis V. Karalius, už savęs palikęs kaunietį P. Prasauską bei trečią vietą užėmusį Tadą Povilaitį iš Jurbarko.

„RWD“ klasėje taip pat važiavo 12 dalyvių, tačiau šakiečiams ant nugalėtojų pakylos lipti neteko, o prizines vietas pasidalijo svečiai. Pirmą vietą užėmė Justinas Pangonis iš Alytaus, antras, kaip ir „Laisvoje“ klasėje, liko A. Valuckas iš Smalininkų, o trečias buvo kaunietis Tautvydas Kerpauskas.

„AWD“ klasėje važiavo tik trys dalyviai, tačiau čia netrūko incidentų, nes tauragiškiui Vaidui Augai su „Subaru“ atsitrenkus į kelio bortelius lūžo ratas, nuskriejo buferis ir teko baigti varžybas, tad jam atiteko trečia vieta. Pirmą ir antrą vietas šioje klasėje iškovojo „Audi“ vairavę jurbarkiečiai Edvinas Kveškevičius bei Virgilijus Povilaitis.

„History“ klasėje geriausiai sekėsi „VAZ 2106“ vairavusiam kauniečiui T. Kerpauskui, antras liko šakietis Vytautas Žemaitis su „VW Golf 2“, o trečias – kaunietis Vaidas Velička su „Honda Civic“.

„Moterų“ klasėje sulaukta trijų dalyvių, tačiau mūsų krašto atstovės čia nesivaržė, užtat „Jaunimo“ klasėje antrą vietą užėmė lukšietis Justas Žukauskas su „Mitsubishi Colt“, kurį aplenkė ir pirmą vietą užėmė jurbarkietis Tomas Janušaitis su „BMW 323“.

Greičiausias slalomo dalyvis – smalininkietis A. Valuckas su „Mazda Mx-5“.  Jam atiteko pagrindinė Šakių JKSC taurė.

Pasak vieno iš pagrindinių organizatorių Gyčio Matusevičiaus, nors slalomas ir nesulaukė ypač didelio dalyvių dėmesio, tačiau varžybos buvo emocionalios bei įdomios, o svečių sulaukta ne tik iš Šakių, bet įvairiausių šalies miestų. Tad jis dėkoja ne tik dalyviams, bet ir renginio žiūrovams bei rėmėjams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.