Geriausiems rajono sportininkams – apdovanojimai už praėjusių metų pasiekimus

jksc apdovanojimai
Ne tik pergales skynė, bet ir rekordus gerino šie jaunieji lengvaatlečiai (iš kairės): Liucija Vaičiūnaitė, Nojus Matukynas, Adomas Ulinskas ir Dovilė Lionaitė, jų sėkme darkart pasidžiaugta ir šventės metu. D. Pavalkio nuotr.

2022-ieji buvo sportiškai aktyvūs ir įvairiose sporto šakose pasiekimais gausūs metai. Išties reikia išlieti daug prakaito, atiduoti daug jėgų, kad medalis papuoštų tavo krūtinę, tad darkart pasidžiaugti praėjusių metų geriausiais rajono sportininkais ir jų pasiekimais sporto bendruomenė ir jiems prijaučiantys rinkosi į tradicinę geriausių sportininkų apdovanojimų šventę.
 
Skambant rajono valdžios atstovų sveikinimams, aidint ovacijoms buvo pagerbti ne tik geriausi sportininkai, jų treneriai, bet ir rekordus gerinę atletai ar sporto klubai. Tad kas gi tie geriausieji?

Pirmiausiai apdovanoti geriausi sportininkai moksleiviai, laurus skynę įvairiuose čempionatuose. Tai Nojus Matukynas (lengvoji atletika, mokyt. Algirdas Ulinskas), Liucija Vaičiūnaitė (lengvoji atletika, mokyt. Edvardas Grigošaitis), Jonas Vencius (lengvoji atletika, mokyt. Tomas Vencius), Emilija Mikuckytė (dziudo, mokyt. Neringa Žebrauskienė), Rokas Rasimas (lengvoji atletika, mokyt. Vytautas Strokas). Tarp geriausių sporto klubų moksleivių – Ariana Šuopytė (dziudo, grappling imtynės, treneris Vytautas Smirnovas, Rugilė Murauskaitė (jėgos trikovė, štangos spaudimas, treneris Rimantas Simokaitis), Viltė Bakšinskaitė (jėgos trikovė, štangos spaudimas, treneris R. Simokaitis), Viktorija Gurajūtė (fitnesas, treneris Vytas Dielininkaitis).

Šakių rajono lengvosios atletikos atstovai praėjusiais metais ne tik pelnė pergales, bet gerino ir rekordus, tad čia apdovanojimų sulaukė L. Vaičiūnaitė (merginų disko metimo rekordas), N. Matukynas (jaunučių 100 metrų bėgimo rekordas), Adomas Ulinskas (vaikų 200 m, 300 m rekordai), Dovilė Lionaitė (mergaičių kamuoliuko metimo rekordas).

Apdovanojimų sulaukė ir geriausi suaugę sportininkai: Marijus Užupis (krepšinis), Vilmantas Karalius, Austėja Karaliūtė (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Šarūnas Glikas ir Tadas Bakys (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Tomas Kažemėkaitis ir Saulius Šuopys (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Jurgita Misiukevičienė (fitnesas, „Šakiai FIT“), Sandra Kasparevičienė (fitnesas, „Šakiai FIT“), Sandra Bacevičiūtė (grappling, „Ošimas“), Vytautas Adomaitis (automobilių sportas, „Motorsport LT“), Kęstutis Jankauskas (automobilių sportas, „Motorsport LT“). Geriausi sportininkai veteranai – Giedrė Vidžiūnienė (jėgos trikovė, štangos spaudimas, „Fortūna“), Vidmantas Baublys (jėgos trikovė, štangos spaudimas, „Fortūna“), Romutis Pališkis (rankų lenkimas, „Aidas“).

Apdovanoti ir aktyviausi Šakių rajono sporto klubai: „Šakių ASK“ (vadovas Tadas Viliūšis), „Fortūna“ (vadovas R. Simokaitis) „Šakiai FIT“ (vadovas V. Dielininkaitis), „Ošimas“ (vadovas V. Smirnovas), „Audra“ (vadovė Gintarė Bubnytė-Smirnovienė), Šakių krepšinio lyga (vadovas Žilvinas Sniečkus), „Vėjas“ (vadovas Mindaugas Balčiūnas), Kultūros ir sporto klubas (vadovas Raimundas Masevičius).

Geriausios moksleivių komandos apdovanojimą pelnė Šakių JKSC 3x3 komanda (Benas Vaišvilas, Karolis Pavalkis, Paulius Mozūraitis; mokyt. Laimis Linertas). Geriausios komandos apdovanojimas skirtas Šakių „Gulbelei“ (Marijus Užupis, Aurelijus Pukelis, Paulius Beliavičius, Modestas Kumpis; vadovas Arūnas Tarnauskas).

Sportiškiausių mokyklų apdovanojimai įteikti Šakių „Žiburio“ gimnazijai ir Šakių „Varpo“ mokyklai. Padėka už renginį „Šešupės regata“ įteikta Šakių bendruomenės centro atstovui Vykintui Augustaičiui.

Lietuvos lengvosios atletikos federacija atminimo sidabro medaliais už lengvosios atletikos plėtrą jubiliejaus proga apdovanojo lengvosios atletikos mokytojus V. Stroką ir Vitaliją Gudzinevičienę. Jiems padėkas skyrė ir Seimo narė Irena Haase.

Šakių JKSC direktorės Romos Paškevičiūtės diplomais buvo apdovanoti dar 26 sportininkai, aktyviai dalyvavę Lietuvos badmintono, dziudo ir lengvosios atletikos čempionatuose.

Renginio metu savo pasirodymais šventės dalyvius džiugino ir Meno mokyklos šokėjai bei grupė „Age“, o renginio pabaigoje visi galėjo pasivaišinti didžiuliu JKSC tortu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.