Varžybos ir pasiektos pergalės – ilgai puoselėtos svajonės įgyvendinimas

mykolaitis m
Kraštietis Marius Mykolaitis varžybose debiutavo išties įspūdingai – pergales pasiekė Naujokų bei Vyrų kultūrizmo kategorijose, tačiau ar ir toliau sieks profesionalių rezultatų, dar nežino. Kaune praskriejo pirmosios pavasario sezono fitneso ir kultūrizmo varžybos „Valio Profeel Cup 2023“, kuriose puikius rezultatus demonstravo ir kraštietis Marius Mykolaitis.

Jis Naujokų kategorijoje iškovojo pirmą vietą, o Vyrų kultūrizme užėmė ketvirtą vietą. Pasak M. Mykolaičio, pasiekti rezultatai jį džiugina, nes išbandyti save varžybose buvo viena iš senų jo svajonių. Šio tikslo jis bandė siekti ir anksčiau – prieš pirmąjį karantiną planavo dalyvauti varžybose, tam ruošėsi, tačiau likus trims savaitėms iki varžybų viskas buvo atšaukta, tad ir svajones teko atidėti. Tačiau ta mintis ir noras, sako pašnekovas, niekur nedingo, tad džiaugiasi sulaukęs palankesnio laiko ir galimybės išbandyti savo jėgas.
 
Tiesa, nors M. Mykolaitis yra šakietis, jis šiuo metu gyvena ir treniruojasi Kaune („Rino team“). Vyras pripažįsta, kad sportas jam teikia malonumą ir užima nemažą gyvenimo dalį, tad net į sunkumus, su kuriais tenka susidurti ruošiantis varžyboms, žiūri ramiai. Visgi pripažįsta, kad dėl to reikia nemažai atsisakyti ir paaukoti, sekina ir dietos, bet tai tik papildomi gyvenimo prieskoniai.

„Pasiruošimas neįvyksta per mėnesį, o kai tai nėra pagrindinė veikla, reikia viską susidėlioti, skirti laiką po darbo <...>. Po pertraukos aktyviau gal penkerius metus sportuoju, bet šiaip sportas mano gyvenime atsirado nuo mokyklos laikų, nuo nugaros problemų, kai gydytojai rekomendavo sustiprinti kūną. Su laiku tai užkabino, pradėjo atsirasi rezultatai ir įsitraukiau“, – sako M. Mykolaitis, sau nekart kėlęs klausimą, kad jeigu gali kiti, kodėl negaliu aš.

„Norėjau praeiti tą kelią ir pažiūrėti varžybas ne iš žiūrovo, o dalyvio pusės“, – sako savo svajonę išpildęs šakietis, o paklaustas apie ateities planus svarsto, kad būtent ateitis parodys, ar tikrai nori darkart lipti į sceną, ar to reikia, kaip į tai reaguoja kūnas. Tačiau šis išbandymas jam tikrai patiko, rezultatai džiugina, tad kas žino, kur link svajonės jį ves toliau.

O šakiečiai sportininkai Vytas Dielininkaitis ir Jurga Misiukevičienė varžybose planuoja dalyvauti jau gegužę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.