Neįgaliųjų maratonas – ir mūsų rajone

Lietuvos žmonių su negalia sąjunga kartu su organizacijos VšĮ „Retenė” birželio 30 d. – liepos 6 d. organizuoja neįgaliųjų maratoną, kuris neaplenks ir mūsų rajono.

Pasak projekto organizatorių, maratone važiuos 12 – 14 neįgaliųjų rankomis varomais vežimėliais su specialiais priedais – varytuvais, 4 – 6 neįgalieji važiuos dviračiais. Projektas originalus, nes jame dalyvauja žmonės turintys sunkią judėjimo negalią arba galintys judėti tik neįgaliųjų vežimėliais. Šiuo projektu nedidelė grupelė žmonių iš įvairių šalies rajonų (Pakruojo, Joniškio, Raseinių, Vilniaus, Šiaulių, Šilalės, Šakių) rnori parodyti didelį norą judėti, siekti tikslo, būti pripažintais. Taip pat norima parodyti, kad svarbu keisti požiūrį į žmones su negalia, mažinti socialinę atskirtį. Maratonas - tai iššūkis žmonėms su fizine negalia, kurie kasdien įveiks po 40 – 60 kilometrų. Maratono metu projekto dalyviai nakvos palapinėse. Savanoriai padės gaminti maistą ir atlikti kitus darbus. Maratono maršrutas ir poilsio vietos numatytos iš anksto. Susitarta su sodybų šeimininkais dėl galimybės apsistoti prie sodybų ar kitų žmonėms su negalia patogių vietų. Įveikę daugiau 250 km., maratono dalyviai liepos 5 d. finišuos Vilkaviškyje.
 
Į Šakius neįgaliųjų maratono dalyviai užsuks liepos 4-ąją. Jie apsistos Vidos Čebaniauskienės sodyboje Kumpupių kaime, kur juos aplankys rajono neįgaliųjų atstovai, rajono valdžios atstovai. Pasak Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos vadovės Stasės Vasaitienės, pagal galimybes ir sveikatą prie maratono dalyvių gali prisijungti visi norintieji.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.