Neįgalieji sporto varžybose – nepralenkiami

neigaliuju_varzybosŠakių rajono žmonių su negalia sąjungos nariai birželio 29 dieną dalyvavo kasmetinėse respublikinėse neįgaliųjų sporto varžybose Raseiniuose. Šakiečiai buvo nepralenkiami ir iš viso laimėjo net 17 medalių.

Nuotr. Šakiečiai neįgaliųjų sporto varžybose iš viso laimėjo net 17 medalių.


Jau 14-ąjį kartą respublikinės neįgaliųjų sporto varžybos vyko Raseiniuose. Jų tikslas – stiprinti  fizinį judėjimą, skatinti  aktyvų  gyvenimą, plėsti  bendradarbiavimą tarp neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų.

Šakiečių komandą sudarė 8 žmonės. Tai komandos vadovė Stasė  Vasaitienė, Teresė  Martinaitienė, Zuzana Jasiulevič, Danutė  Grimalauskienė, Angelė  Lenktienė,Vitas Simokaitis, Romas Grybas ir Albinas Patašius.  Iš viso šakiečiai dalyvavo penkiose rungtyse (šaškių, kamuoliuko metimo sėdint, smiginio, baudų metimo), iš kurių trijose tapo nugalėtojais ir iškovojo I, II ir III vietas. Linksmojoje komandinėje estafetėje mūsų rajono atstovai buvo nenugalimi ir laimėjo rėmėjų įsteigtą prizą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.