Šakių rajono jaunimas pamėgo tinklinį

tinklinisVasara – atostogų metas ir didžiąją laisvo laiko dalį žmonės, ypač jaunimas, praleidžia lauke. Krepšinis, futbolas, tinklinis tampa vis populiaresni. O ką daryti, jeigu ne tik tam tinkamų aikštelių nėra, bet niekas ir nežada greitu laiku jų įrengti? Ogi pasirūpinti tuo patiems.

Nuotr. Tinklinio žaidimas nereikalauja labai gero fizinio pasirengimo, taisyklės gana aiškios ir suprantamos, todėl tai ne tik puikus laisvalaikio praleidimo būdas.

Naumiestyje - tinklinio mėgėjai


Tinklinis yra komandinė sporto šaka, kur žaidžia dvi komandos sudarytos iš šešių žaidėjų. Abi komandas skiria tinklas, o žaidėjų tikslas - permušti kamuolį per tinklą į priešininkų teritoriją ir, pagal tam tikras taisykles, uždirbti taškų.
 
Gana profesionaliai įrengtą tinklinio aikštelę galima pamatyti Kudirkos Naumiestyje, prie taip vadinamo „karvių tilto“. Vienas iniciatorių naumiestietis Tautvydas Urbonas pasakoja, kad ją įrengė ne tik dėl asmeninių poreikių. „Galvojome, kad žmonės, atvykę prie upės, turės daugiau pramogų“,- pasakojo jis. Pradžia aikštelei buvo seniau pasieniečių įkalti mediniai stulpai. „Vėliau mes privežėme smėlio, išlyginome jį, nupirkome tinklą, kamuolį“,- prisimena vaikinas. Visa tai padaryti jam padėjo šeima, kaimynai ir draugai. Tiesa, pirkinius jis saugo namuose, kad niekas nesugalvotų pasisavinti ar sugadinti. Tačiau, pasak jo, kas paprašo, tam visada paskolina. Vaikinas džiaugiasi, kad čia pažaisti užsuka ne tik mokiniai, bet ir studentai ar suaugę žmonės su šeimomis.

Nors tinklinio aikštelė yra vos poros metų, bet ši vieta jau seniai žavi atvykusiuosius. „Vido Abraičio sumeistrauti suolai ir stalai – puiki vieta pasėdėti su draugais“,- teigia Tautvydas. Prie pat upės esanti poilsiavietė traukia aplinkinius ir žavi savo jaukumu. O ir lieptelį, skirtą šokinėti į vandenį, neseniai su draugais vaikinas padarė. Todėl dabar, atvykus į šią vietą, laisvalaikis neapsiribos tik pasisėdėjimu ar maudynėmis.

Neatsilieka ir kiti

Dar viena tinklinio aikštelė yra Keturkaimyje. Jos sumanytojas – Tautvydo klasės draugas Lukas Legota. Vaikinas sako, kad jų kaimelyje mažai pramogų, todėl sugalvojo jų pasidaryti patys. Rado tinkamą vietą, ją sutvarkė, paruošė. „Gerai, kad tinklą iš seniau turėjome, tai pirkti nereikėjo“,- pasakoja Lukas ir stebisi, kad dažnai čia pažaisti atvyksta ir naumiestiečiai, nors patys aikštelę taip pat turi. „Nors tarp žaidėjų pasitaiko ir ginčų ir nesutarimų, bet ši tinklinio aikštelė retai būna tuščia“,- pasakoja jis.   

Nauja, vos prieš porą mėnesių įrengta – Keturnaujienos tinklinio aikštelė. Jos sumanytojai – vietos bendruomenė. Jų lėšomis ir pastangomis buvo sukurta puiki vietelė, kur jaunimas gali praleisti vakarus. Mantas Jonaitis pasakoja, kad kone kiekvieną vakarą aikštelė pilna jaunimo. Jie pasiskirsto į dvi komandas ir žaidžia iki sutemų. „Dažnai žmonių būna tiek daug, kad tenka daryti ir trečią komandą“,- šypsosi jis.

Tinklinio žaidimas nereikalauja labai gero fizinio pasirengimo, taisyklės gana aiškios ir suprantamos, todėl tai ne tik puikus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir lengvas sportas.

Džiugu, kad šiuolaikinis jaunimas ne tik prie kompiuterių sėdi, bet ir lauke pramogauja.

Kristina Lenkaitytė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.