Šakiuose badmintono stovykla

badmintonPaskutinę liepos mėnesio savaitę Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro salėje vyko jaunimo badmintono stovykla.

Nuotr. Panaši badmintono stovykla buvo organizuota ir praėjusią vasarą, tada ji vyko Beržynų pagrindinėje mokykloje.


Ją kartu su Kultūros ir sporto klubu (KiSK), vienijančiu badmintono mėgėjus Šakiuose, organizavo neformali jaunimo grupė, parašiusi projektą ir gavusi dalinį finansavimą iš Šakių rajono savivaldybės. Panaši stovykla buvo organizuota ir praėjusią vasarą, tada ji vyko Beržynų pagrindinėje mokykloje. O šiais metais nebuvo galima nepasinaudoti nauja, bene geriausiai Lietuvoje badmintonui pritaikyta sportine baze.

Į talką treneriui Valentinui Bagdanavičiui atvyko Lietuvos badmintono federacijos viceprezidentas, Lietuvos nacionalinės badmintono rinktinės treneris Juozas Špelveris, išugdęs ne vieną aukšto lygio badmintonininką, tarp jų ir olimpietį Kęstutį Navicką. Daugelis vaikų jau dirbo su šiuo treneriu. Pernai keletas šios stovyklos dalyvių buvo dalyvavo kituose miestuose rengiamose stovyklose, tad jo profesionalumas, reiklumas vaikams jau buvo žinomas. Į stovyklą buvo kviečiami ir jau žaidžiantys badmintoną jaunuoliai ir pradedantieji. Iš viso stovykloje dalyvavo 37 moksleiviai nuo 7 iki 19 metų. Treniruotės prasidėdavo 9 val. ir baigdavosi tik 18.30 val. Nepaisant didelio fizinio krūvio visi dalyviai sakė, kad stovykla per trumpa ir kitais metais ji galėtų būti ilgesnė. “Kitąmet galima stovyklą organizuoti ilgesnę – 9 ar 10 dienų su vienos dienos poilsiu, tokia stovykla duotų daugiau naudos“,- tikino J. Špelveris.
 
J. Špelveris negailėjo pagyrų Šakių jaunimui „Smagu dirbti, kai vaikai trokšta žinių, stengiasi be to yra gabūs, perspektyvūs. Nebijau prognozuoti, kad Šakiai jau netolimoje ateityje turės šalies tam tikros amžiaus grupės aukščiausio lygio turnyro medalininką. „Mane maloniai nustebino šakietis dvylikametis, dalyvavęs stovykloje. Jis, manau, tikrai jau kitame sezone pretenduos į trylikamečių šalies čempionato prizininkus. O tai Šakiams būtų ir paspirtis ir pasiekimas“- kalbėjo J. Špelveris.

J. Špelveris taip pat sakė, kad kitais metais Lietuvos badmintono federacija vieną, kurios nors amžiaus grupės, šalies čempionatą planuoja surengti Šakiuose. Tai galbūt bus septyniolikmečių šalies čempionatas, nes šioje amžiaus grupėje galėtų dalyvauti nemažai šakiečių.

Pavykusia stovykla džiaugėsi ne tik vaikai, treneriai, bet ir šios sporto šakos mėgėjai Šakiuose. KiSK prezidentė Aldona Pikčilingienė sakė, kad stovykla pirmiausiai naudinga patiems vaikams, auga jaunimo susidomėjimas sportu, propaguojamas jaunimo sveikas gyvenimo būdas. Tai ypač aktualu dabar, kai daugelis laisvalaikį leidžia prie kompiuterių. „Smagu ir mums, klubiečiams, kad auga mūsų klubas – tiek skaičiumi (su jaunimu jau turime apie 80 narių), tiek pasiektais sportiniais rezultatais. Šiais metais klubo nariai dalyvavo visuose Lietuvos badmintono  federacijos (LBF)  bei daugelyje kitų klubų rengiamų turnyrų. Jaunimas iškovojo aukso medalius Lietuvos taurės D grupėje. Manome, kad esame gyvas, perspektyvus klubas, juolab, kad turime vieną geriausių respublikoje treniruočių bazę. Klubo vardu noriu padėkoti Šakių rajono savivaldybei, jos vadovybei už mūsų veiklos supratimą ir palaikymą, Jaunimo kūrybos ir sporto centro darbuotojams už pagalbą rengiant stovyklą, už geranoriškumą ir atlaidumą mūsų jaunimui stovyklos dienomis“,- sakė KiSK prezidentė A. Pikčilingienė.

Paskutinę dieną visi vaikai buvo apdovanoti kelių lygių medaliais už darbą ir pasiekimus stovyklos metu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.