Vasaros linksmoji futbolo mokykla Sudarge

futbolo_stovyklaVasaros linksmoji futbolo mokykla, tęsdama savo nuotaikingą žygį po Lietuvą, š.m. rugpjūčio 2 d. atkeliavo ir į Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinę mokyklą, kurioje įsikurs iki rugpjūčio 13 d.  

Nuotr. Vasaros linksmosios futbolo stovyklos dalyviai Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinėje mokykloje su niekada nepavargstančiomis ir linksmomis vadovėmis Marija Grigaitiene ir Lijana Lenkaitiene.

Vaikai, vadovaujami mokytojų Marijos Grigaitienės ir Lijanos Lenkaitienės, linksmai leis laiką maudydamiesi, bendraudami, žaisdami ne tik futbolą, bet ir kitus sportinius žaidimus. Stovyklą žada aplankyti ir Lietuvos futbolo federacijos atstovai. Šios mokytojos savanoriškai, be jokio atlygio darbui su vaikais skiria savo laiką ir širdies šilumą.
 
Projekto vadovė Marija Grigaitienė kalbėjo, kad „futbolas – populiariausia ir masiškiausia sporto šaka visame pasaulyje. Tūkstančiai vaikų gainioja kamuolį savarankiškai ar organizuotai siekia sportinio meistriškumo“. Šiuo metu Europoje vykdoma daug programų, projektų, mokyklų, kurių tikslas – dar labiau sudominti vaikus futbolu, mokyti žaisti šį žaidimą, surengti kuo daugiau varžybų, aprūpinti mokyklas sportiniu inventoriumi. Šios stovyklos yra nemokamos. Jomis siekiama, kad kuo daugiau vaikų turėtų tikrai įdomias atostogas – juk ne visi tėvai gali savo vaikus išleisti į nemažai kainuojančias privačias vasaros stovyklas. Linksmosios futbolo mokyklos tikslas – sudaryti vaikams sąlygas turiningai praleisti laisvalaikį ir pasportuoti  vasaros atostogų metu.

Mokytoja Lijana Lenkaitienė visus stovyklos dalyvius supažindino su Vasaros linksmosios futbolo mokyklos kursais, kurie vyko Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje. Mokymo kursuose dalyvavo 20 atrankos konkursą laimėjusių  Lietuvos mokyklų atstovų. Kursų akcentas – teoriniai ir praktiniai užsiėmimai su kamuoliu, kuriuos mokytojams demonstravo Nacionalinės futbolo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius bei Lietuvos kūno kultūros akademijos lektorius Rimantas Kazakevičius. Lietuvos futbolo federacijos projektų skyriaus vadybininkas Vaidotas Rastenis informavo, kad projekte visuose šalies regionuose liepos - rugpjūčio mėnesiais laiką su futbolo kamuoliu galės leisti daugiau nei 2 tūkstančiai moksleivių.

Programą „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS) Lietuvos futbolo federacija sėkmingai vykdo jau septintus metus ir džiaugiasi galėdama Lietuvos švietimo ir ugdymo įstaigoms pasiūlyti dalyvauti vienoje iš projekto programų – „Vasaros linksmoji futbolo mokykla“. Visų „Vasaros linksmosios futbolo mokyklos“ dalyvių sąrašas yra skelbiamas internetinėje svetainėje www.svis.lt. Daugiau informacijos apie šį projektą galite teirautis pas LFF projektų skyriaus vadybininką Vaidotą Rastenį tel. 8 614 64880 arba kreiptis į Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos mokytoją Mariją Grigaitienę tel. 43 330.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.