Šakietis G. Preisas nušluostė nosį varžovams

motoVasario 16 dieną Kaune finišavo keturių etapų „Lapių miestelio taurė 2011“, kurioje dalyvavo ir puikiai pasirodė šakietis Giedrius Preisas.

Nuotr. Šakietis G. Preisas, įveikęs ne vieną varžovą savo klasėje, tapo pirmosios vietos nugalėtoju.


Iš viso keturiuose etapuose dalyvavo 73 dalyviai iš įvairių Lietuvos miestų, kurie varžėsi šešiose klasėse (ATV (be dyglių), Q OPEN be dyglių, Q OPEN su dygliais, Solo, Hobby, Retro su priekabomis). Šakietis Giedrius Preisas važiavo „Hobby“ klasėje motociklu „KTM450“, kurioje po keturių etapų tapo absoliučiu nugalėtoju. Iš viso šioje klasėje varžėsi 22 sportininkai.

G. Preisas, paklaustas, kaip jaučiasi užėmęs pirmąją vietą teigė, kad puikiai. Tuo labiau, kad šia brangia sporto šaka jis užsiima niekieno neremiamas. „Smagu vien todėl, kad žemesnėse vietose likę dalyviai važiavo su keliasdešimt tūstančių kainuojančiais motociklais brangiomis padangomis. Atvažiavęs kažkoks iš kaimo, garaže susikonstravęs padangas su varžtais, o ne pirkęs už pusantro tūkstančio litų, sugeba atvažiuoti pirmasis. Tad, suprantama, kad kiti nelabai patenkinti lieka“, - kalbėjo laimėtojas. Jis šiuo sportu užsiiminėja apie tris metus, tačiau pokalbio metu ne kartą pripažino, kad tai nėra pigus malonumas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.