„Zanavykas“ – Nacionalinėje krepšinio lygoje?

zanavyko_remejaiKiek realios galimybės, kad Šakių krepšinio klubas ,,Zanavykas“ kitą sezoną žais ne Regioninėje, o Nacionalinėje krepšinio lygoje? Tai šiuo metu yra prioritetinis rajono bei klubo vadovybės užmojis. Šiuo klausimu balandžio 18 dieną buvo diskutuojama su esamais bei potencialiais rėmėjais, iš kurių tikimasi palaikymo. Jiems dėkota ir už praeityje suteiktą paramą.

Nuotr. Klubo viceprezidentas A. Miliūnas (dešinėje) patikino, kad turint tokią bazę, kokia šiuo metu yra Šakiuose, „Zanavykui“ Regioninė krepšinio lyga yra per silpna.

Jaunimo kūrybos ir sporto centre balandžio 18 dieną susirinko įmonių vadovai, verslininkai, ūkininkai ir kiti asmenys, anksčiau rėmę sporto veiklą rajone. Dalyvavo ir Seimo nariai Mindaugas Bastys bei Arvydas Vidžiūnas, kurie taip pat neabejingi krepšiniui.
 
Rėmėjams buvo padėkota už rėmimą praeityje bei išreikšta viltis, kad taip bus ir ateityje. Susitikimo pradžioje meras Juozas Bertašius įvardijo ir susitikimo tikslą – aptarti realias galimybes, kad krepšinio klubas „Zanavykas“ kitą sezoną galėtų žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje. Jam pritarė ir klubo viceprezidentas Alvydas Miliūnas. Jis teigė, kad besimokantis jaunimas rajone galėtų žaisti Regioninėje lygoje, o kita, stipresnė komanda – Nacionalinėje. „Po tokio įdirbio, kai rajone pastatyti tokie sporto rūmai, Regioninė lyga yra per silpna. Be to, laikas eina, entuziazmas blėsta, o „Zanavyko“ rezultatai kiekvienais metais prastėja, tad reikia kažką keisti“, - be užuolankų kalbėjo A. Miliūnas. Nors klubo prezidentas Pranas Dailidė susitikime nedalyvavo, jo pozicija tokia pati ir, kaip patikino J. Bertašius bei A. Miliūnas, prezidentas dės visas pastangas, kad šis tikslas būtų įgyvendintas.

Tikslo įgyvendinimui reikėtų surinkti 300 tūkst. litų vienam sezonui. Licencijos išpirkimui žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje reikia apie 100 tūkst. litų. Tačiau, kaip patikino klubo „Zanavykas“ viceprezidentas, yra ir kitas, pigesnis būdas – licenciją perpirkti iš kitos komandos, nes yra tokių, kurios neturi finansinių galimybių toliau žaisti Nacionalinėje lygoje. Atrodo, kad šie užmojai realūs, nes ne tik susitikime buvę rėmėjai žadėjo nenusigręžti nuo „Zanavyko“ klubo rėmimo. Finansinės paramos planuojama ieškoti ne tik rajone. Biudžetas turėtų paaiškėti ateinantį mėnesį, nes delsti klubo vadovybė nenori. Vėliau, kaip teigė A. Miliūnas, jau reikia mąstyti apie konkrečią komandos sudėtį, pirkti žaidėjus. Kalbama, kad artimiausiu metu turėtų būti performuojama ir klubo „Zanavykas“ valdyba. Tad visi realūs pasikeitimai iki vasaros bus aiškūs.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.