Turistais išvadinti sportininkai namo grįžo su medaliais

sutkaitisGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį savaitgalį Turkijoje vyko Europos rankų lenkimo čempionatas, kuriame tarp 11 lietuvių buvo ir du šakiečiai. Nors prašydami paramos savivaldybėje jie buvo išvadinti turistais, o ne sportininkais, rankų lenkikai džiaugiasi pasiektais rezultatais.

Nuotr. M. Sutkaitis (dešinėje) su pirmosios vietos laimėtoju – Rumunijos sportininku.

Iš viso čempionate dalyvavo 28 šalių sportininkai – daugiau nei 500 rankų lenkimo profesionalų ir mėgėjų. Dalyviai varžėsi skirtingose svorio kategorijose ir amžiaus grupėse.

Lietuvos rinktinė, kurią sudarė 11 sportininkų parsivežė 6 aukso ir vieną bronzos medalį. Būtent šis medalis priklauso šakiečiui Mindaugui Sutkaičiui (sporto klubas „Aidas“). Bronzą jis iškovojo lenkdamas dešine ranka, o lenkdamas kaire sportininkas buvo šeštasis. Neblogai sekėsi ir meistrų klasėje pasirodžiusiam klubo „Aidas“ vadovui Romučiui Pališkiui, kuris kovojo dėl trečiosios vietos, tačiau liko ketvirtasis. „Didžiuojuosi savo mokiniu ir džiaugiamės pasiektais rezultatais“, - teigė R. Pališkis.
 
Nors namo šakiečiai grįžo su medaliu, neslėpė nuoskaudos, kurią patyrė prašydami paramos savivaldybėje. „Suprantu, kad būtų pasakę, jog sunki padėtis ir negali remti, padėti, bet jie mums ne tik pinigų neskyrė, bet ir įžeidė, išvadinę turistais. Juk ne turistauti mes važiuojame, be to, esame ne vieną apdovanojimą laimėję, daug pasiekę. Pažiūrėkite, kaip sportininkus vertina kitose šalyse, o pas mus kas?“ - kalbėjo Europos vicečempionas, klubo „Aidas“ vadovas R. Pališkis. Administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio atsakyme rašoma: „Esant tokioms sunkioms šio laikmečio aplinkybėms, rajono vadovai nemato būtinumo deleguoti mūsų sportininkų kaip turistų į Europos čempionatą Turkijoje. Jeigu Lietuvos sporto departamento rankų lenkimo sporto federacija vežasi sportininkus kaip rinktinės dalyvius, tai turi dengti ir visas išlaidas“. Visgi tam tikrą viltį savivaldybė sportininkams suteikė. Atsakyme teigiama, jog, pateikus dokumentus, savivaldybė įsipareigoja sumokėti 1000 litų startinį mokestį. Tačiau tai ne itin džiugina bronzos medalį iškovojusį M. Sutkaitį ir jo trenerį, nes reikia vykti į kitus miestus, rinkti dokumentus ir pan. „Argi mes privalome ką nors kam nors įrodinėti? Kažkoks pasityčiojimas‘, - konstatavo R. Pališkis. Pasak jo, vienam sportininkui dalyvavimas Europos čempionate atsiėjo 2500 litų. Ne vieną medalį pelnę sportininkai neatmeta galimybės lapkričio pabaigoje – gruodžio pradžioje dalyvauti ir Pasaulio čempionate, kuris vyks Kazachstane. Dalyvavimas šiame čempionate vienam sportininkui kainuotų apie 3 – 4 tūkst. litų. Ar jiems pavyks įgyvendinti savo viltis, taip pat didžiąja dalimi priklausys nuo finansų.

Už paramą vykstant į Europos čempionatą sportininkai dėkoja Seimo nariui Arvydui Vidžiūnui, ūkininkui Ramūnui Kaunui ir nenorėjusiam būti viešai įvardintam rėmėjui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.