Garsiausiai šalyje „Varom už Lietuvą“ sutiko gelgaudiškiečiai

varom_lietuvaLiepos 6-ąją startavęs kamuolio žygis per Lietuvą „Varom už Lietuvą“ savaitgalį pasiekė ir mūsų rajoną. Bene nuoširdžiausiai krepšininkus sutiko gelgaudiškiečiai. Nors maršrutas Gelgaudiškyje nebuvo numatytas, organizatoriai liko nustebinti bendruomenės aktyvumu ir priėmimu.

Nuotr. Praėjusį penktadienį žygio dalyviai buvo sutikti Griškabūdyje, šeštadienį – Šakiuose ir Gelgaudiškyje.

Mindaugo karūnavimo dieną startavęs žygis leidosi į kelionę per Lietuvą. Kamuolys, perduodamas iš rankų į rankas, varomas iš miesto į miestą, tarsi olimpinis deglas kviečia pasitikti artėjantį Europos krepšinio čempionatą. Savaitgalį kamuolį varinėjo ir mūsų rajono gyventojai.

Praėjusį penktadienį žygio dalyviai buvo sutikti Griškabūdyje, šeštadienį – Šakiuose ir Gelgaudiškyje. Nors apsilankymas Gelgaudiškyje iš pradžių nebuvo numatytas, bendruomenė, kvietusi užsukti pas juos, žadėjo surengti tikrą fiestą. Jiems tai pavyko. Priėmimu ir dalyvių gausa gelgaudiškiečiai pralenkė ne tik Šakius ar Griškabūdį, bet ir daugelį kitų Lietuvos miestų.
 
Gelgaudiškiečiai „Varom už Lietuvą“ dalyvius pasitiko su visame miestelyje pakeltomis Lietuvos vėliavomis. Skvere priešais dvarą kamuolį iškilmingai pasveikino tradiciniais dvariškių rūbais pasipuošę ponai – taip miestelėnai tikėjosi jam suteikti Lietuvos senovės didikų išminties, strateginio mąstymo ir aukštos moralės. Maža to, prisiliesti ir pasirašyti ant per visą Lietuvą varomo kamuolio susirinkę miestelėnai skandavo tautos išrinktą oficialią Lietuvos rinktinės palaikymo skanduotę „Tikslas, ryžtas ir galia: Lietuva, mes už Tave!”. Decibelų matuoklis sustojo ties skaičiumi 106,2 ir taip Gelgaudiškis tapo garsiausiai skandavusiu  iš visų iki šiol akcijos dalyvių aplankytu miestu.

Kelias valandas leidę kamuolį per rankas, gelgaudiškiečiai kitoje upės pusėje belaukiantiems Jurbarko gyventojams „Varom už Lietuvą“ kamuolį perdavė ne mažiau iškilmingai, nei jį sutiko. Tarsi olimpinį deglą, kamuolį iškėlęs į viršų, miestui atstovavęs įžaidėjas Robertas per Nemuno upę jį perkėlė kateriu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.