Krepšinio aikštelėje – širdys plakė išvien

krepsinisPraėjusį penktadienį Jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko Šakių visuomenės sveikatos biuro organizuotas 3x3 gatvės krepšinio turnyras „Kai mūsų širdys plaka išvien“, subūręs gausų rajono jaunimo būrį.

Nuotr. Gatvės krepšinio turnyre jaunieji sportininkai varžėsi iš visų jėgų.

Prieš prasisedant Europos krepšinio čempionatui, specialios krepšinio varžybos buvo surengtos ir Šakiuose. Čia tarpusavyje varžėsi mokyklinio amžiaus jaunimas. Visuomenės sveikatos biuras šiuo renginiu siekė pritraukti kuo daugiau moksleivių bendrai veiklai, pasiūlant fiziškai aktyvų ir sveiką laisvalaikio praleidimo būdą. Varžybose dalyvavo dešimt komandų dviejose amžiaus grupėse: 7-12 (trys komandos) ir 13-16 metų vaikai (septynios komandos). Vyriausiųjų amžiaus grupėje pirmąją vietą laimėjo komanda, pasivadinusi „Nepamenu“, kurią sudarė Marius Pavalkis, Lukas Sėdaitis, Domantas Inkrata ir Martynas Švelnys. Antroje vietoje liko komanda „Neperskaitau“, trečioje – „Ką aš žinau“.

Jaunių amžiaus grupėje pirmąją vietą iškovojo  komanda „Viči broliai“: Ernestas Sinkevičius, Edvinas Levišauskas, Paulius Striūpaitis ir Ridas Martinkevičius. Antrąją vietą laimėjo komanda „Gelgaudiškis“, trečiąją – vienintelė šiose varžybose dalyvavusi mergaičių komanda, pasivadinusi „GLG klubas“.
 
Renginyje „Kai mūsų širdys plaka išvien“ vyko baudų bei tritaškių mėtymų varžybos. Baudas taikliausiai metė komandos „Viči broliai“ narys E. Sinkevičius, tritaškius – komandos „Neperskaitau“ žaidėjas Povilas Bitmanas.
Pirmųjų vietų laimėtojų komandos „Nepamenu“ ir „Viči broliai“ rugpjūčio 11 dieną dalyvavo Jonavoje vyksiose finalinėse varžybose.  

Šias varžybas organizuoja Sveikatos apsaugos ministerija ir Kultūros ir sporto departamentas. Pasak Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus V. Lebedžinsko, ateityje planuojamas projekto „Kai širdys plaka išvien“ tęsinys pasirenkant kažkokią sporto šaką, kad vaikai prasmingai leistų laiką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.