Šakių badmintonininkai viltis deda į jaunąją kartą

pikcilingieneGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį savaitgalį Šakiuose vyko Kultūros ir sporto klubo, vienijančio badmintono mėgėjus, organizuojamo turnyro „Zanavykų taurė“ antrasis etapas. Tai išskirtinis turnyras, išsivystęs iš „Draugystės taurės“ varžybų ir kasmet sulaukiantis vis didesnio dalyvių susidomėjimo.

Nuotr. Klubo vadovė A. Pikčilingienė, apie dešimtmetį užsiimanti šia sporto šaka, tikino, kad klube laukiami tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus badmintono mėgėjai.

Šįkart turnyras sulaukė net 64 sportininkų iš Vilniaus, Kauno, Kelmės, Balbieriškio, Tauragės, Kretingos. Turnyre dalyvavo 25 šakiečiai. Kadangi dalyvių skaičius buvo itin gausus, 10 valandą ryto startavęs turnyras užsitęsė beveik iki vidurnakčio. Tačiau klubo prezidentė Aldona Pikčilingienė teigia, kad dalyviai patenkinti, nes žaidžiama ne minuso sistema, tad vyksta daugiau susitikimų, ir yra galimybė daugiau pažaisti. Turnyro dalyviai traukė burtus visose žaidimo kategorijose ir žaidė ne su iš anksto žinomais, o su atsitiktine tvarka jiems tekusiais partneriais.

Klubiečiai džiaugiasi, kad „Zanavykų taurė“ kasmet pritraukia vis aukštesnio meistriškumo sportininkus. Šįkart jame dalyvavo Lietuvos suaugusiųjų rinktinės narys, tauragiškis Povilas Bartušis. Svarbu ir tai, kad šiais metais vykusio turnyro metu pirmą kartą žaidėjai buvo reitinguojami. „Labiau pažengusiems labai svarbu reitingas bendroje Lietuvos badmintono federacijos įskaitoje. Anksčiau žaidžiant mūsų turnyruose dalyviams nebūdavo suteikiami reitingo taškai“, - aiškino A. Pikčilingienė.
 
Kiekvieno „Zanavykų taurės“ etapo pirmų – trečių vietų laimėtojai yra apdovanojami medaliais. Balandžio mėnesį vyks trečiasis ir paskutinis šio sezono „Zanavykų taurės“ etapas, po kurio sumuojami taškai ir daugiausiai jų surinkę žaidėjai bus apdovanoti taurėmis.

Antrame etape vyrų vienetų kategorijoje pirmąją vietą iškovojo Povilas Bartušis. Vyrų dvejetų kategorijoje geriausiai iš šakiečių sekėsi Valentinui Bagdanavičiui, kuris poroje su Laimonu Vaškevičiumi (Kaunas) užėmė antrąją vietą. Moterų dvejetuose pirmąją vietą užėmė Urtė Gečaitė (Šakiai) ir Aurelija Pakšytė (Vilnius). Mišriame dvejete geriausiai sekėsi šakietei Ingai Siderevičiūtei poroje su Arūnu Morkūnu (Kaunas), kurie užėmė antrąją vietą.

Daugiau kaip dešimtmetį veikiančiam badmintonininkus vienijančiam Kultūros ir sporto klubui šiuo metu priklauso apie 60 sportininkų. Trečius metus klubui vadovaujanti A. Pikčilingienė džiaugiasi, kad jam priklauso ne tik suaugę, bet ir mokyklinio amžiaus vaikai, kuriuos treniruoja V. Bagdanavičius. „Vaikai labai sustiprino mūsų klubo įvaizdį. Jau kokius ketverius metus jie aktyviau sportuoja, dažniau važinėja į varžybas, rengia stovyklas, tad ir į mus yra žiūrima rimčiau, ir Šakiai labiau girdimi“, - kalbėjo vadovė. Be to, ji patikino, kad klube visuomet laukiami tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus šakiečiai. „Dėl savęs badmintoną gali žaisti kiekvienas, ir mes laukiame visų norinčiųjų. Tikrai priimsime, pamokysime, tik šiam žaidimui reikia kantrybės“, - tikino pašnekovė. Ji teigė, kad klube suteikiamas mėnesio bandomasis laikotarpis, per kurį reikia apsispręsti, ar nori toliau priklausyti klubui, ar ne.

Kadangi Jaunimo kūrybos ir sporto centras, kuriame triskart per savaitę treniruojasi badmintonininkai, atitinka visus keliamus reikalavimus, Šakius ypač pamėgo ir kitų miestų sportininkai. Jau šį šeštadienį čia vyks „7-osios Lietuvos taurės“ Cj ir Dj grupių varžybų antrasis etapas, į kurį taip pat turėtų sugužėti nemažas būrys jaunųjų badmintonininkų iš visos Lietuvos. Nors šias varžybas organizuoja Lietuvos badmintono federacija, tik atsidarius Jaunimo kūrybos ir sporto centrui mūsiškiams buvo patikėta teisė rengti šias varžybas savo mieste. Be to, prieš mėnesį vyko ir tradicinis Šakių KISK klubo badmintono turnyras „Auksinė raketė“, į kurį susirenka ne tik dabartiniai, bet ir buvę klubo sportininkai. Nuo gyvavimo pradžios tai buvo jau 14-asis šio klubo turnyras.

Tad kokiomis nuotaikomis, užmojais bei ateities planais gyvena mūsų rajono badmintonininkai? A. Pikčilingienė tikino, kad nors ir nėra didelių profesionalų, sportininkų meistriškumas kyla. Kaip minėjome, jie į savo būrį norėtų priimti ir naujų narių. Moteris išdavė, kad yra minčių sukurti klubo internetinę svetainę. Dideles viltis ji sieja su augančia badmintonininkų karta, tikisi iš jų naujų minčių ir idėjų klubo veikloje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.