Iš žiemos treko Kelmėje šakiečiai grįžo ne tuščiomis

planciunasVasario 12 dieną vykusiose automobilių ir motociklų žiemos treko lenktynėse ant ledo „Kelmė 2012“ dalyvavo ir prizines vietas pelnė gausus būrys šakiečių.

Vasario 12 dieną Kelmėje vyko jau antrasis žiemos treko etapas. Ankstesnį savaitgalį šakiečiai jėgas išbandė „Karpynės žiemoje“, o vasario 25 dieną toliau rungsis Kelmėje, trečiajame etape.

Antrajame etape tarp daugiau nei 80 dalyvių sėkmingai pasirodė ir šakiečiai, ne vienoje klasėje iškovoję prizines vietas. Priekiniais ratais varomų automobilių klasėje geriausiai pasisekė Giedriui Plančiūnui, važiavusiam „Renault Clio“. Jis užėmė pirmąją vietą. Pirmajame etape šioje klasėje buvęs pirmasis lukšietis Paulius Sprainaitis šįkart liko antrasis. Šakietis Marius Sutkus šioje klasėje savaitgalį užėmė aštuntąją vietą.

Galiniais ratais varomų automobilių klasėje nepralenkiamas buvo Richardas Martinkevičius, kuris su „Toyota MR2“ iškovojo pirmąją vietą. Kęstutis Jankauskas toje pačioje klasėje, važiuodamas „BMW325“, užėmė trečiąją vietą. Keturiais ratais varomų automobilių klasėje pirmoji vieta atiteko „Nissan Sunny“ važiavusiam Ignui Domeikai. Šis sportininkas „laisvoje“ klasėje, kur važiuojama padangomis su savadarbiais dygliais, užėmė penktąją vietą. Čia geriausiai sekėsi šakiečiui Tadui Viliūšiui su „BMW 325“ užėmusiam pirmąją vietą. Antrasis liko Giedrius Plančiūnas, ketvirtasis – Richardas Martinkevičius.

Galu varomais keturračiais motociklais tarp šakiečių geriausiai sekėsi Vaclovui Damaičiui, užėmusiam antrąją vietą, bei Pauliui Blažauskui, laimėjusiam trečiąją vietą. Marijus Blažauskas šioje klasėje liko penktasis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.