Lygos naujokai sužlugdė „Zanavyko“ viltis laimėti auksą

zanavykas_suolasPraėjusį antradienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko lemiamos Regionų krepšinio lygos pusfinalio varžybos, kuriose Šakių krepšinio klubas „Zanavykas“, po pralaimėjimo Trakų „TonyResort – Altitudė ekipai, palaidojo paskutines viltis kautis dėl lygos aukso. Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių šakiečiai nė karto nelaimėjo rungtynių namuose.

Nuotr. Nors „Zanavyko“ krepšininkai didžiąją dalį rungtynių turėjo pranašumą, tačiau patyrę pralaimėjimą neslėpė apmaudo ir negalėdami patikėti tuo, kas įvyko, neskubėjo palikti aikštelės.

Nors optimistiškai atrodė tiek rungtynių pradžia, tiek vidurys, visgi „Zanavykas“ išbarstė savo pranašumą ir namų aikštėje pralaimėjo svarbiausias, penktąsias pusfinalio rungtynes. Šakiečiai prieš varžovus buvo įgiję net dviženklį pranašumą, tačiau ketvirtajame kėlinyje visas jų įdirbis staiga subiro ir trakiškiai trijų tašku skirtumu, rezultatu 73:76, laimėjo trečiąsias ir svarbiausias rungtynes svečių aikštelėje. Trakų „TonyResort – Altitudė“ - vienintelė komanda, patekusi į Regionų krepšinio lygos pusfinalį iš silpnesniųjų lygos komandų B pogrupio dabar įveikė A diviziono lyderius ir sužlugdė užsibrėžtą tikslą laimėti auksą ir taip patekti į aukštesnę, Nacionalinę lygą. Dabar „Zanavykui“ belieka viltis sėkmingai pasirodyti mažajame lygos finale ir, įveikus Tauragės krepšinio klubą, laimėti lygos bronzą.
 
Rezultatyviausiai paskutiniųjų pusfinalio rungtynių metu žaidė V. Stanevičius, pelnęs 18 taškų, 15 kartų atkovojęs kamuolį. Nors jis paskutinėmis sekundėmis dar bandė gelbėti situaciją, tačiau jo tritaškis buvo netaiklus ir net P. Parachomiko (13 taiklių metimų, 10 atkovotų kamuolių) pataikytas metimas rezultato nepakeitė. M. Karpičius pataikė 12 taškų, A.Pelšs taip pat pridėjo 12 taškų bei aštuonis kartus rezultatyviai perdavė kamuolį.

Visgi ne viena priešininkų komanda stebėjosi stipria „Zanavyko“ sudėtimi, o ir pati komanda neslėpė ambicingų planų, tad kodėl atsitiko taip, kaip atsitiko? „Zanavyko“ vadovas Vytautas Strokas tikino, kad apie patirtą fiasko kalbėti nėra lengva, o ir priežasčių, kaip buvo galima suprasti, yra ne viena. „Nekaltas kažkas vienas, tikriausiai susidėjo daug dalykų ir Trakai mus tiesiog patvarkė. Rinksimės, kalbėsimės, žiūrėsime“, - teigė komandos vadovas, neneigdamas, kad komanda vienaip ar kitaip turės būti pertvarkyta. Pliuso nepridėjo ir tai, kad krepšininkai buvo surinkti gana vėlai, kai realiai jau beveik reikėjo pradėti sezoną, tad komandinio žaidimo, koks turėtų būti, taip ir nepavyko pasiekti. Visgi, kaip tikino V. Strokas, dabar viskas turi susigulėti ir tuomet bus žiūrima, kuriuo keliu pasukti. „Labai norime padėkoti sirgaliams, kurie buvo fantastiški“, - tikino pašnekovas. Visgi, ar viską padarė komandos treneris Modestas Paulauskas, kai iš tribūnų sirgaliai šaukė anksčiau daryti keitimą ir į aikštę išleisti komandos lyderį V. Stanevičių, kuris galbūt dar galėjo pakeisti rungtynių eigą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.