Šakių štangistai sėkmingai pasirodė Kazlų Rūdoje

stangistaiBalandžio 7 dieną Kazlų Rūdoje vyko tradicinėmis tampančios štangos spaudimo varžybos „Jaunosios Sūduvos“ taurei laimėti. Gausiai savo jėgas varžybose išbandė ir Šakių rajono atstovai, iškovoję ne vieną prizinę vietą.

Nuotr. Savo amžiaus grupėse geriausiai pasirodė šie „Fortūnos“ sportininkai (iš kairės): L. Valuckas, R. Pašukas ir K. Šniepis.


Amžiaus grupėje iki 15 metų nugalėtoju tapo Šakių sporto klubo „Fortūna“ atstovas R.Pašukas, įveikęs 100 kg štangą, antras liko jo bendraklubis A. Pališkis.

Amžiaus grupėje iki 17 metų Šakių sporto klubo „Fortūna“ atstovas L.Valuckas išspaudė 115 kg štangą ir laimėjo antrąją vietą, o jo bendraklubis M. Mykolaitis, įveikęs 137,5 kg štangą, tapo šios amžiaus grupės nugalėtoju.  

Jaunimo grupėje antrąją vietą iškovojo Šakių „Fortūnos“ sportininkas V. Kutka, trečiąją vietą užėmė jo bendraklubis M. Sutkaitis, paskutiniuoju bandymu išspaudęs 170 kg sveriančią štangą. Suaugusiųjų grupėje nugalėtojo titulas atiteko šakiečiui K. Šniepiui, įveikusiam 155 kg svorio štangą.  

Varžybose dalyvavo Kazlų Rūdos sportininkai ir atstovai iš Marijampolės, Vilniaus, Birštono, Varėnos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.