Mūsų gyvenimas – mūsų pačių rankose

gyvenimasKoks žmogus bebūtų, kur jis beeitų, kaip jis begyventų - nėra tokios akimirkos, kad jis nematytų pasaulio per savo prizmę, per savo mintis. Mintyse, kaip kokiame filme, vyksta konfliktai ir dramos. Daugelis net nesusimąstome, kad mūsų mintys kuria mūsų gyvenimą. Jos - tarsi sėklos, o derlius priklausys nuo to, kokią sėklą pasėsim. Dabartinis gyvenimas – praeities minčių atspindys. Mintys tarsi magnetas išspinduliuoja tam tikro dažnio signalus į Visatą, kurie sugrįžta mums atgal. Vadinasi, mes patys atsakingi už visus įvykius savo gyvenime: ir pačius blogiausius, ir pačius geriausius. Mes patys sukuriame įvairias situacijas ir eikvojame energiją, kaltindami kitus žmones ir aplinką dėl savo nesėkmių. Dažnai nesusimąstome, kad mes patys prisišaukiame ligas, bėdas, nerimą ir baimes. Tai apie ką daugiausiai galvojame, pasireiškia ir mūsų gyvenime. Įsivaizduokite, kad gyvenate pilname meilės pasaulyje – taip ir įvyks. Daug nuostabių žmonių atsiras šalia jūsų ir jus mylės, ir jūs mylėsite. Galvokite, kad gyvenate pertekliuje - ir jį pritrauksite, ir pinigėlių gal net turėsite daugiau negu reikia patenkinti svarbiausiems poreikiams. Jei įsileisite harmoniją ir ramybę į savo sąmonę – visa tai atsikartos ir jūsų gyvenime. Visatos jėgos niekada mūsų neteisia ir nekritikuoja. Jos priima mus tokius, kokie mes esame. O paskui automatiškai atspindi mūsų mintis.  Pripažinkime, kad serga dažniausiai tie, kurie daugiausiai galvoja apie ligas. Kad pinigų visada trūksta tiems, kas nuolat skundžiasi, kad jų neturi. O nelaimingi jaučiasi tie, kas mano, kad yra vieniši ir niekas jų nemyli. Atsikratykite  liūdnų minčių - dings ir liūdesio jausmas. Ištrinkite neigiamas mintis ir pakeiskite jas geromis mintimis. Mūsų mintys – visa ko pradžia ir mes galime jas keisti norima linkme. Mes turime daugybę pasirinkimų apie ką galvoti, o mūsų pasąmonė pažodžiui priima viską, kuo mes tikime, kaip gyvenimo programą. Visai nesvarbu, kiek laiko gyvenime jūs neigiamai galvojote. Jėgos ištakos slypi dabartyje, o ne praeityje. Būkite dėkingi už viską savo gyvenime, net už smulkmenas ir kasdienius, atrodo, visai nereikšmingus dalykus, ir jūsų dėkingumas pritrauks dar daugiau gerų emocijų. Juk taip paprasta pasakyti „ačiū“, o kiek neįtikėtinai daug už tai energijos gaunate. Tad pradėkite mintis keisti jau dabar.
 
Kad valdytumėte savo mintis, įveiktumėte savo ligas ir neigiamas emocijas, išmokite nuraminti savo protą. Tai padės padaryti kasdienė meditacija, kurios metu gaunama kosminė energija sustiprina mūsų kūno galią, protą ir intelektą. Meditacija – tai mūsų sąmonės kelionė į pačius save. Įprasta, kad žmonės prisibijo naujovių. Tas pats yra ir su meditacija. Nebijokite pradėti medituoti, negalvokite, kad prie meditacijos yra priprantama. Pabandykite ir suprasite, kokia ji galinga., kiek vidinės ramybės ir tikėjimo pilnatvės atrasite savyje. Norint medituoti, pirmiausiai reikia sustabdyti visus kūno ir proto veiksmus, t.y. nustoti judėti, matyti, kalbėti ir mąstyti. Patogiai atsisėskite, sukryžiuokite kojas, sunerkite rankų pirštus, užsimerkite ir atsipalaiduokite. Mūsų protas – tai minčių srautas, kurį reikia sustabdyti. Mintys - tai tarsi užtvara kosminei energijai gauti. Negalvokite. Tiesiog stebėkite savo  kvėpavimą, kaip oras įeina ir išeina. Tegul šis procesas vyksta savaime. Čia ir yra meditacijos esmė. Nesistenkite nieko suprasti, nebegalvokite, neužduokite klausimų, tiesiog sekite savo kvėpavimą, kuris palaipsniui tampa vis trumpesnis ir lengvesnis, o pagaliau vos pastebimas. Mintys išnyksta. Tokioje būsenoje ant mūsų kaip lietus pasipila kosminė energija: sugrįžta vidinė pusiausvyra, ramybė, harmonija. Sugrįžta gyvenimo prasmė ir džiaugsmas, fizinė ir dvasinė sveikata. Norint medituoti, nereikia turėti dvasinio  Vadovo ar Mokytojo. Jūsų Mokytojas – jūsų kvėpavimas. Tai taip paprasta! Pabandykite ir pamatysite, kaip pasikeis jūsų gyvenimas. Ko laukiate? Juk mūsų gyvenimas – mūsų pačių rankose!

Šakietė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.