Namų energetika

akmenysAsta GVILDIENĖ

Namai -  kiekvieno žmogaus ramybės ir vidinės harmonijos oazė. Mes patys kuriame savo namų energetiką – savo namų dvasią. Tai vidinė atmosfera, kuri gali veikti teigiamai, bet gali kelti ir įtampą. Šiandien mūsų namų atmosferai stiprų neigiamą poveikį daro ir televizija bei kompiuteris, be to, į namus dažnai “atsinešame” slegiančių minčių, nerimo ir baimių.

Nuotr. Akmenys harmonizuoja namų erdvę ir sukuria ramybės atmosferą.

Mūsų emocijomis persisunkia visa namų erdvė ir ji veikia mus. Visi pastebėjome, kad įėjus į vienus namus, juose norisi būti, o iš kitų norisi kuo greičiau ištrūkti: tai namų energetika mus traukia arba atstumia. Namuose, kuriuose daug meilės ir džiaugsmo žmonės draugiški, geranoriški vyrauja harmonija ir jaukumas, ir atvirkščiai, jei namuose baramasi ir iš pykčio trankomos durys - tvyro įtampa. Net tyla namuose gali būti raminanti arba slegianti. Todėl verta apie tai pagalvoti ir nuolat išsivalyti savo namų energetiką, nes jokia išorinė prabanga jos atnešti negali.
 
Namų durų apsauga

Nuo senų laikų žmonės įvairiais būdais stengėsi kurti gerą savo namų dvasią. Slenkstis, namų durys yra namų pradžių pradžia, todėl ji buvo ypatingai prižiūrima. Senovės Romoje priešais namų duris buvo klojama mozaika, vaizduojanti grandine pririštą šunį. Tai buvo tarsi įspėjimas įsibrovėliams ir piktoms mintims. Įvairiose šalyse virš durų ar ant jų buvo piešiami įvairūs atbaidantys simboliai ir ženklai, burtažodžiai arba žodžių kombinacijos. Tokią pačią užduotį atlieka nupieštos mandalos arba už staktos užkišta šermukšnio šakelė. Vėjo varpeliai gali išsklaidyti energiją pačiose įvairiausiose vietose, todėl juos galime kabinti visur, kur tik jaučiame, kad reikia. Jie taip pat harmonizuoja į namus patenkančią energiją, todėl tinka kabinti ir prieškambaryje. Daugelyje šalių virš durų kabinama pasaga – vienur jos galai atsukti į viršų, kitur – į apačią. Jei pasaga pakabinta galais į viršų – ji panaši į taurę, kurios negalima apversti, nes išsiliejusi sėkmė paliks namus. Tai tarsi namų laimės amuletas. Kad pasaga saugotų namus nuo blogio, demonų ir magijos – ją reikia kabinti  galais į apačią. Prisiminkite, kad pasagos vietos ir padėties keisti negalima.

Valymas vandeniu ir aromatais

Negatyvią namų energiją puikiai neutralizuoja vanduo - ne veltui taip jauku pasidaro išsiplovus ir išsivalius namus. Po to labai gerai kambariuose pasmilkyti smilkalus - jie veikia tol, kol jaučiamas kvapas.  Mūsų protėviai namus pasmilkydavo eglių spyglių dūmais arba džiovintu kadagiu, o jei norėdavo išvaryti piktąsias dvasias  ar namuose atsirasdavo daug pykčio ir nesutarimų, patalpas išrūkydavo degintu juoduoju gintaru. Labai gerai namų erdvę valyti eteriniais aliejais. Gerųjų, valomųjų ir sėkmę viliojančių savybių turi kedrų, arbatmedžių, eukaliptų, čiobrelių, šalavijų, citrusinių vaisių aliejai. Jų kvapai užkerta kelią neigiamai energijai ir įkrauna namus teigiama, atkuria erdvės harmoniją ir suteikia pilnatvės jausmą čia gyvenantiems žmonėms. To, ko neįmanoma nuplauti, tiesiog apšlakstykite vandeniu. Poveikis sustiprėtų, jei vanduo būtų pašventintas.

Valymas ugnimi

Žvakės liepsna, židinio ugnis yra puiki energetinė apsauga. Ja galima ir išgydyti, ir įgyvendinti slapčiausius norus, ir sudeginti neigiamą energiją. Namus nuo energetinio purvo geriausia valyti degančia šventinta balta žvake. Tiesiog uždekite tokią žvakę ir apeikite su ja visus namų kampus, pradėdami patalpas valyti nuo lauko durų prieš laikrodžio rodyklę, o po to grįždami pagal laikrodžio rodyklę ir pakraudami patalpas teigiama energija. Jei esate tikintis - ore galite nupiešti kryžiaus ženklą arba sukalbėti maldą, jei netikintis – tiesiog mintyse kreipkitės į ugnies stichiją, kad ji išvalytų namus nuo nelaimių, pykčio ir ligų.

Erdvės harmonizavimas akmenimis

Erdvės harmonijai ir ramybės atmosferai namuose sukurti tinka įvairūs akmenys. Jie ne tik naudojami kaip amuletai apsisaugojimui nuo nužiūrėjimų ir blogio palinkėjimų, bet atneša sėkmę ir gydo daugelį ligų. Ypač stiprų poveikį turi kalnų krištolas, gintaras, koralas, smaragdas, rožinis kvarcas, Mėnulio akmuo. Juos laikykite tame kambaryje, kur jaučiatės blogiausiai.  Geriausiai, kad akmenys būtų natūralūs, nenušlifuoti. Koralai turi ypatingų savybių – sugerti ir neutralizuoti ultravioletinius spindulius. Neužmirškite, kad akmenis reikia reguliariai nuplauti po tekančiu vandeniu – taip išsivalys juose susikaupusi neigiama energija.

Valymas druskos kristalais

Druskos kristalai – sugeria neigiamas emocijas ir stresą, apvalo patalpas, padeda atgauti jėgas. Ne veltui mūsų proseneliai, išsiruošdami į tolimą kelią, pasiimdavo su savimi maišelį druskos ir nešiodavosi kaip amuletą. Iš čia ir senolių paprotys, atėjus svečiams, statyti ant stalo atvirą druskinę, kad ji slopintų susirinkusiųjų blogas mintis ir norus. Namų erdvės valymui geriausiai tinka stambi jūros druska. Išdėliokite kambarių kampuose indelius su druska, o po trijų parų surinkite į vieną vietą ir užkaskite į žemę kuo toliau nuo namų.

Gėlės

Namuose labai svarbią vietą užima gėlės. Tai ne tik jaukumas, bet ir teigiama energija. Tik nelaikykite jų nuvytusių.  Jei gėlės vazoje pradės vysti, jas tučtuojau išmeskite, nes viskas, kas negyva, skleidžia neigiamą energiją. Nelaikykite namuose džiovintų gėlių, geriau dirbtines, kadangi nuvytusios gėlės simbolizuoja mirties energiją. Nepatartina auginti augalų miegamajame, nes augalai sukuria stiprius energijos srautus, kurie trukdo ramiai miegoti. Gėles labai gerai laikyti ligonio kambaryje arba kambaryje, kur neseniai buvo sergantis žmogus.

Daiktai turi savo energiją

Taip pat būkite atidūs meno dirbiniams, suvenyrams, statulėlėms, gobelenams, ypač atvežtiems iš kitų šalių. Pasilikite tik tuos, kurie teikia vidinę ramybę. Jei turime kokį nors daiktą, kurį padovanojo dvasinis mokytojas ar koks kitas mylimas ir brangus žmogus, šis daiktas ir toliau spinduliuos jo energiją. Pašventinti daiktai namus pripildo ypatinga gyvybine energija. Jei pajutote, kad kuris nors daiktas jums nepatinka, erzina - atiduokite jį, padovanokite. Nekaupkite nereikalingų daiktų! Daiktai sukurti tam, kad tarnautų žmogui. Tapę nereikalingi jie „vampyruoja“ – sutraukia gerąją namų energiją, sveikatą, idėjas, užgožia mūsų asmeninę erdvę ir maitinasi mūsų gyvybine energija.

Mūsų namai yra mūsų asmeninė erdvė, mūsų širdies tvirtovė. Ir tik nuo mūsų pačių priklauso, kokia mūsų namų dvasia!

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.