Kaip išsirinkti ir nešioti akmenis

akmenysApie akmenis ir brangakmenius, įtakojančius mūsų protą, sielą ir kūną yra sukurta daugybė legendų ir istorijų.  Visi brangakmeniai ir mineralai, metalai ir akmenys skleidžia tam tikrą energiją. Visi jie turi vienokį ar kitokį poveikį mūsų nuotaikai, emocijoms bei fizinei sveikatai. Akmens energija gali ne tik raminti, apsaugoti ar gydyti, bet ir erzinti ar net sukelti ligas. Atidžiau rinkitės jums patinkančius akmenis, juos liesdami stenkitės pajusti, kokią energiją gaunate.

Akmens spalva - tai vibruojanti energijos forma, kuri irgi veikia žmogų. Jūsų nešiojami brangakmeniai ir akmenys spinduliuoja savo spalvos energiją, todėl tos pačios rūšies, bet skirtingų spalvų akmenys skirtingai veikia juos nešiojantį asmenį. Daugelis akmenų vėsina mūsų organizmą ir „įsisiūbavusias“ emocijas, suteikdami ramybę, kuri yra geros sveikatos ir išmintingo elgesio pagrindas.

Akmenis geriausiai tiktų rinktis naudojantis savo intuicija. Paėmus į rankas akmenį supranti, kad tai tavo akmuo, jei pajunti jo ypatingą šilumą ar trauką – akmuo tarsi prilimpa prie rankos. Kai kurie žmonės rinkdamiesi akmenį medituoja. Užsimerkite ir pabandykite palaikyti akmenėlį: pirmiau kairėje rankoje, po to – dešinėje. Kai kurie akmenys atrodys šalti ir nebylūs, iš kitų pajusite pulsavimą arba dilgčiojimą. Tai reiškia, kad tie akmenys jums tinka.
 
Nupirkto akmenėlio neskubėkite dėtis ir nešioti - pirmiausiai jį reikia išvalyti. Palaikykite į namus parsineštą akmenį po tekančio vandens srove, taip nuplaudami visą informaciją, surinktą iš kitų žmonių. Po to akmenį keletą valandų palaikykite tekančios saulės spinduliuose. Išvalytą ir saulės energija pakrautą akmenį vyras turi paimti į dešinę ranką, o moteris į kairę ranką ir paprašyti akmens, kad jis su jumis susidraugautų, suteiktų energijos arba saugotų.

Mokslas išmoko pamėgdžioti gamtą, todėl beveik kiekvieną akmenį jau galima sukurti laboratorijoje. Tačiau nesižavėkite jais - tokie akmenys „gimsta“ dirbtinai, todėl jiems visada truks gyvybinės energijos, kurie jos stengsis paimti iš jūsų. Nesistebėkite, jei panešioję dirbtinius deimantus, pastebėsite, kad prarandate sugebėjimą nuoširdžiai džiaugtis. Grožį matysite kaip anksčiau, tačiau širdimi jo nejausite. Dirbtiniai akmenys anksčiau ar vėliau ne tik susargdina, bet ir apiplėšia sielą.

Jei pametėte ar sudaužėte akmenį, kuris jums buvo brangus, labai nenusiminkite - tai gali reikšti, kad jo energija jums nereikalinga. Taip pat atsargiai reikėtų elgtis ir su rastais papuošalais, kuriuos kažkas pametė, nes nešiojant svetimus akmenis galima pakenkti ne tik sau, bet ir savo artimiesiems.

Kaip nešioti brangakmenius ir akmenis reikia žinoti. Kairė ranka priima išorinę energiją, o dešinė - tai jūsų jėga, kuri siunčia energiją kitiems. Nešiodami žiedus su akmenimis ant kairės rankos, jūs galite sąmoningai kontroliuoti savo gyvenimą ir sušvelninti stresus, ant dešinės rankos – suaktyvinti savo gyvenimą, sužadindami save produktyviai veiklai.

Nepatartina nešioti žiedo su akmeniu ant nykščio, kad neblokuotumėte savo laisvės, jausmų ir nepriklausomybės. Rodomasis pirštas – tai jūsų saviraiška. Akmuo, nešiojamas ant šio piršto, sustiprins jūsų tikslus ir troškimus.  Jei norite suaktyvinti savo intuiciją – nešiokite akmenis ant viduriniojo piršto. Bevardis pirštas – tai kūrybinė galia ir meilė. Kai kurie žmonės nešioja vestuvinius žiedus ant kairės rankos bevardžio piršto neatsitiktinai, nes šis pirštas siunčia vibracijas tiesiai į širdį. Talismaną su brangakmeniu moterims patariama nešioti ant kairės, o vyrams – ant dešinės rankos mažojo pirštelio. Tai stiprina sveikatą ir suteikia pasitikėjimo. Pagal magiškojo meno taisykles magai savo žiedus nešiojo ant rodomojo, vidurinio arba bevardžio piršto.   

Akmuo – meilės išraiška brangiam žmogui, todėl jį galite ir dovanoti. Išrinkdami akmenį galvokite apie rūpimą žmogų, sudėkite į jį savo palinkėjimus ir šilčiausius jausmus. Juos žmogus pajus liesdamas dovanotą akmenį. Tik nepamirškite, kad dovanojant akmenį, gink Dieve, neturėkite blogų minčių, nes blogis anksčiau ar vėliau atsisuka prieš jo linkėtoją.

Kai akmuo įtvirtintas į auksą arba sidabrą, taurusis metalas sustiprina jo galią. Auksas  aktyvina akmenį panašiai kaip saulės energija. Jis nuima stresą ir subalansuoja emocijas. Auksas šildo, o sidabras vėsina, todėl karštomis vasaros dienomis geriau puoštis sidabro papuošalais, o žiemą nepamiršti aukso, kuris, pasak specialistų, tonizuoja organizmą ir lėtina jo senėjimo procesus.

Sidabras  - tai mėnulio metalas. Jis nuramina emocijas, stiprina intuiciją, padeda aiškiai mąstyti. Taip pat saugo į jį įtvirtinto akmens energiją ir savybes, tačiau tinka ne visiems akmenims įrėminti. Vienas iš tokių akmenų - gintaras, kuris yra šilumos ir energijos generatorius, kitas - turmalinas, galintis žmogui perduoti savo energiją tik įtvirtintas į auksą arba platiną.

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.