Ar vardas gali nulemti gyvenimą?

Šiais informacinių technologijų laikais jau nereikia klausti, ką reiškia vienas ar kitas vardas ir iš kur jis kilęs – tai galima sužinoti internete. Daugelis dar vaikystėje sužinome, kas davė mums vardą ir kieno garbei. Jei turime šalia savo tėvus – tai labai paprasta išsiaiškinti. Tačiau retas žinome, kad kiekvienas vardas turi savo energiją, savo vibracijas, savo dažnį, kurie įtakoja žmogaus charakterį ir netgi likimą.

Tėvai vaikams vardus turėtų rinkti labai atsakingai. Parapsichologai sako, kad vaikams netinka sunkiai ištariami, senoviški ir nesuprantami vardai. Nepasiduokite pagundai vaikui duoti senelio ar kito mirusio artimojo, garsenybės, žymaus politinio veikėjo, serialo herojaus vardo, nes jis negalės gyventi savo gyvenimo ir visą laiką bus priklausomas ne tik nuo savo, bet ir nuo kito žmogaus karminių užduočių.

Gimdami kiekvienas atsinešame savo gyvenimo programą, kurią vykdome iki kol numirštame. Kai vaiką pavadiname kokio nors konkretaus gyvo ar mirusio žmogaus garbei, tai užkrauname vaikui nereikalingą naštą -  jo nespėtas įvykdyti karmines užduotis.

Vardą kūdikiui turėtų rinkti mama. Tai jos dovana savo vaikui. Ji ir ne kas kitas geriausiai jaučia, kuris vardas yra tinkamiausias. Mamos, nešiojančios įščiose vaiką, pasąmonę veikia dar negimusio vaikelio siela, tarp jų užsimezga labai stiprus dvasinis ryšys. Ir tik mama gali intuityviai nujausti, kokiu vardu pavadinti savo vaiką, todėl nereikėtų iš mamos atimti šios privilegijos. Tėtis turėtų jai pritarti. Parapsichologai mano, kad labai svarbu, jog vardą išrinktų ne močiutė ar koks kitas žmogus, o tik jo mama arba tėtis, nes užaugęs vaikas gali neklausyti savo tėvų.
 
Jei labai sunku išrinkti vaikui vardą ir kyla daug bereikalingų ginčų, reikėtų pasiklausti paties kūdikėlio, kuris vardas jam labiausiai patinka. Šiandien tėvai turi visas galimybes iš anksto sužinoti būsimo vaikelio lytį, todėl gali pasirinkti keletą mergaičių arba berniukų vardų ir pažiūrėti, kaip reaguos dar negimęs mažylis. Tai labai paprastas būdas. Mama uždeda savo rankas ant pilvo, kuriame gyvena vaikelis, ir tardama išsirinktus vardus, stebi mažylio reakciją. Į kurį vardą kūdikėlis stipriausiai reaguoja, duodamas kokį nors ženklą, kad ir stipriau sujudėdamas, tas jam labiausiai ir tinka.

Astrologai pataria vaiko vardą susieti ne tik su gimimo data, bet ir su jo Zodiako ženklu. Pavyzdžiui, po energingo ir išdidaus žvėrių valdovo Liūto ženklu gimusį vaiką, reikėtų pavadinti švelnesniu vardu, o tuo tarpu vėžiukui tiktų stipresnis vardas, nulemiantis sėkmę, kitaip jam visą gyvenimą nesiseks.  Šiandien turime visas galimybes apie tai pasitarti su astrologijos specialistais.

Teisingai parinkdami vardą, galėsite būti ramūs, jog jis nepažeis energetinės vaiko pusiausvyros, o atvirkščiai, padės jam visapusiškiau save realizuoti. Būna išimčių, kai žmogui nepatinka ir netinka jo vardas lyg dėvėtų ne savo rūbą. Tokiais atvejais jį reikėtų pakeisti arba prie to vardo užrašyti kitą. Šiandien net labai madinga vaikui duoti ne vieną, o du vardus. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad  vardas turėtų derėti prie pavardės ir savo sąskambiais jie neturėtų skirtis vienas nuo kito.

Kai kurie rašytojai ar poetai, pramogų pasaulio garsenybės, norėdami susikurti savitą įvaizdį arba likti inkognito išsirenka sau sceninį vardą ar slapyvardį. Tokiu atveju derėtų rinktis vardą, susietą su menus globojančiomis planetomis. Pavyzdžiui su Veneros vibracijomis, nes Venera - menų globėja. Tačiau tokiu būdu keičiant savo vardą reikėtų būti atsargiems, kad dar labiau sau nepakenktume. Astronomai sako, kad, pavyzdžiui, jei dailininkas pasirinks vardą, susijusį su Saturno planeta, jo paveikslų gali niekas nepirkti.

Atminkite, jog vardas duodamas visam gyvenimui. Tai lyg mūsų kodas ar slaptas atpažinimo ženklas. Pakeisdami savo vardą  – nutraukiame ryšį su praeitimi ir einame nauju gyvenimo keliu. Taip įšventinti vienuoliai, gauna naują vardą ir pradeda visiškai naują gyvenimą. Taip moterys, kurios tekėdamos pasirenka vyro pavardę, kartu tęsia jo giminės gyvenimą.

Gimdamas kiekvienas žmogus atsineša savo dalią – savo karmą, t.y. veiksmus, kurie sukelia po jų einantį atlygį. Dažniausiai aiškinama, kad tai yra visuma visų gerų ir blogų darbų, atliktų ankstesniuose gyvenimuose, kuri apsprendžia likimą būsimuosiuose gyvenimuose. Parapsichologai įspėja, kad su pavarde moteris pakeičia ir savo karminę užduotį, prisiimdama didesnę dalį savo vyro karmos, todėl patariama pasilikti savo mergautinę pavardę ir per brūkšnelį turėti vyro pavardę.

Branginkite savo vardą – savąjį AŠ. Neįžeidinėkite, nemenkinkite jo, netrumpinkite savo artimųjų, pažįstamų ir nepažįstamų žmonių vardų, nes tai gali neigiamai paveikti jūsų ir kitų žmonių gyvenimus.

Asta GVILDIENĖ

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.