Dideli mažų kristalų stebuklai

himalaju_druskaŠiandien jau įrodyta, kad žmogaus sveikatą labiausiai lemia gyvenimo būdas ir jį supanti aplinka. Genai ir paveldimumas turi daug mažesnę įtaką. Mūsų organizmas yra toks unikalus, kad patys galime sužadinti organizmo savigydos jėgas ir atkurti savo sveikatą. Tai galima padaryti pačiu paprasčiausiu būdu – naudojant svarbiausius mūsų organizmui produktus – vandenį ir Himalajų druską, nuo kurių priklauso ne tik organizmo savijauta, bet ir visi gyvybiniai procesai.

Himalajų druska yra viena iš seniausių ir švariausių druskų Žemėje. Jos amžius siekia 500 mln. metų. Ši druska kasama Pakistane, netoli Himalajų ir apdorojama tik rankiniu būdu. Istorija pasakoja, kad prieš 40 - 50 milijonų metų, susidūrus dviems žemynų plokštėms, po žeme buvo palaidotos čia tyvuliavusios senovinės jūros ir susidarė Himalajų kalnai. Džiūstant šiai požeminei jūrai nusėdo druskos, saugomos nuo išorės teršalų po išsilydžiusių uolienų sluoksniu.

Gydytojai pritaria, kad Himalajų druska yra pati švariausia mūsų planetoje ir pati naudingiausia žmogaus sveikatai. Ji ne tik reguliuoja vandens ir cukraus kiekį mūsų organizme, neapsunkina kūno, kaip kitos druskos, bet ir gerina žarnyno veiklą, valo šlakus, stiprina kaulus, reguliuoja kraujo spaudimą ir šarmų – rūgščių pusiausvyrą, gydo reumatizmą ir artritą. Ši druska tinka ir maistui ruošti, ir organizmui valyti, stiprinti, gydyti, prižiūrėti, o taip pat veikia raminančiai ir padeda užmigti. Didesni, nugludinti druskos kristalai gali būti naudojami kaip dezodorantas arba muilas - šveitiklis.
 
Šiandien mokslas įrodė, kad mūsų savijauta tiesiogiai priklauso nuo teigiamų ir neigiamų jonų, esančių ore, pusiausvyros. Kiekvienas prisimename oro kvapą po žaibo iškrovų, kalnų viršukalnėse ar pajūryje. Šį nepaprastą pojūtį ir sukelia didelė neigiamų jonų koncentracija. Mūsų amžiuje TV ir kompiuterių ekranai, cigarečių dūmai bei įvairūs elektros prietaisai spinduliuja per didelį teigiamų jonų kiekį, kuris sukelia organizmo sutrikimus, apatiją ir depresiją, todėl šiandien namuose turėti natūralų oro jonizatorių – druskos lempą - tiesiog būtinybė. Druskai sušilus ir pradėjus tirpti, į patalpas pasklinda  didelis neigiamų jonų kiekis, kuris ne tik grynina, valo orą nuo dūmų, dulkių, žiedadulkių, pelėsių, augalinių sporų, bet ir padeda atsipalaiduoti, mažina stresą, palengvina astmos, sinusito simptomus.

Norėdami įsitikinti valomuoju Himalajų druskos poveikiu, išmėginkite vonią su Himalajų druskos kristalais. Tiesa, gydytojai įspėja, kad ši procedūra nors ir daro teigiamą poveikį žmogaus organizmui, tačiau labai apkrauna kraujotakos sistemą, tad turintiems širdies ir kraujotakos sutrikimų, reikėtų būti atsargiems ir pasikonsultuoti su gydytoju.

Skirtingai nei įprasta vonia, vonia su Himalajų druskos kristalais nedžiovina odos. Atvirkščiai, ji sudaro natūralią apsauginę plėvelę ir neleidžia jai išdžiūti. Toksinai pasišalina į vandenį, sumažėja rūgščių kiekis organizme ir susibalansuoja odos pH faktorius. Be viso to ši vonia teigiamai veikia ir kvėpavimo sistemą, nes kvėpuojate mineralais jonizuotu oru.

Esant Mėnulio pilnačiai, kai mūsų organizmo gydomosios savybės yra maksimalios, druskos vonios harmonizuoja bioenergetiškai silpnus taškus ir suaktyvina energijos tėkmę. Esant jaunam Mėnuliui, pasiekiamas maksimaliausias organizmo valymo efektas, prilygstantis net trijų dienų pasninkui.

Druskos vonios koncentracija turi siekti 1% (jei vonioje telpa 100 litrų vandens, tai Himalajų druskos reikia įpilti bent 1 kilogramą). Pirmiausiai suberkite druską į vonią, o tada įpilkite pakankamai vandens ir palikite, kad druskos kristalai ištirptų. Po to pripildykite vonią šilto 37° C temperatūros vandens ir mėgaukitės jos malonumais maždaug 20 – 30 minučių. Išlipę iš vonios, nenusiprauskite, o tiesiog nusausinkite odą rankšluosčiu ir bent pusvalandį pailsėkite.    

Jei norite savo organizmą aprūpinti kombinuota 84 jonizuotų mineralų energija, sureguliuoti šarmų - rūgščių pusiausvyrą, širdies ritmą ir cukraus kiekį kraujyje ir tiesiog gerai jaustis, pabandykite kiekvieną rytą, nevalgius ir negėrus, gerti po šaukštelį paruošto druskos sūrymo, ištirpinto stiklinėje vandens. Himalajų druskos sūrymą kiekvienas gali pasigaminti namuose, tereikia vandenį pakankamai prisotinti druskos kristalais. „Sūdykite“ vandenį tol, kol druskos kristalai nebetirps, o tiesiog nusės indo dugne.

Šis sūrymas metų metus gali būti laikomas uždarytame inde. Jis nesuges ir nepasens. Juk druska yra natūralus antibakterinis produktas. Kartkartėmis nepamirškite patikrinti, ar indo dugne visuomet yra neištirpusių druskos kristalų, kurie ir užtikrina tinkamą tirpalo koncentraciją.

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.