Senjorai prie vairo: ar reikalingas amžiaus cenzas?

klausimelis 11 16Antanas iš Striūpų:

Manau, priklauso, kaip pats žmogus jaučiasi, kokia yra jo sveikata. Jeigu tokia, kaip mano, aš galiu vairuoti ir kitą pamokyti. Jei būtų kažkokia amžiaus riba, tai būtų baisi diskriminacija. Man 82 metai, aš vairuoju, į Vilnių nuvažiuoju. Šešiasdešimt metų išvažinėjau, avarijos nepadariau. Kai ėjau komisiją, tai manęs teiravosi, ar į miestus važiuoju? Taip, sakau, puikiai važiuoju.  






klausimelis 11 16 2Vidmas iš Šilgalių:


Neturėtų būti jokios ribos. Jei sveikata leidžia ir praeina patikrinimą, tai kodėl negali vairuoti? Kuo žmogus kaltas, jeigu jis senas? Nemanau, kad vyresnio blogesnė orientacija prie vairo. Jų ir patirtis didesnė, ir važiuoja atsargiau, nelaksto kaip jaunimas. Ar girdėjote, kad pensininkas į stotelę būtų įlėkęs? Buvo, kad senjorė į soliariumą įvažiavo, sumaišo tuos pedalus, bet čia ne nuo senatvės.






Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.