Janina iš Olandijos:
Apskaičiuoju, ką ir kiek reikia pirkti, dažniausiai perku minimaliai – tiek, kiek suvalgau. Neperku, ko nereikia. Todėl maisto praktiškai neišmetu, trupinius dažniausiai suberiu paukščiams. Per šventes taip pat neliko maisto, gaminome tokį maistą, kuris išliktų ilgiau ir susivalgė per likusias dienas. Olandijoje yra rūšiuojamos atliekos. Atliekų konteineris atrakinamas su ID kortele – kiek išmeti atliekų, tiek užsimoki.
Artūras iš Šakių:
Būna, kad tenka ir išmesti. Nors nedaug, apie 20 procentų. O per pastarąsias šventes, galiu pasakyti, kad nesuvartotų produktų ir maisto liko gana minimaliai. Neturėjome svečių, nereikėjo daug pirkti produktų ir gaminti maisto. Pritariu, kad atsirastų konteineriai maisto atliekoms. Aišku, svarbu, kad vėliau tos maisto atliekos būtų tinkamai apdorotos. Deja, vartotojiškumas vis dar didelis, tokie jau tie papročiai mūsų. Asmeniškai stengiamės nepirkti to, ko nereikia.