Kaip manote, ar neįgaliesiems lengva įsitvirtinti darbo rinkoje?

klausimelis 03 10Stasys iš Šakių:

Nežinau. Geriau į šį klausimą atsakytų Užimtumo tarnyba. Jei būčiau darbdavys, svarstyčiau tokį klausimą. Žiūrint, kokią grupę žmogus turi. Siūlyčiau jam lengvesnį darbą. Pragyvent tai reikia. Jei pas patį noras yra dirbti, tai susiras darbą. Problema, kad kiti būdami sveiki dirbti nenori.







klausimelis 03 10 2Aušra iš provincijos:


Jei žmogus Šakiuose aplamai sunkiai randa darbą, tai apie neįgaliuosius aš nė nekalbu. Integracija sunki. Pas mus nėra tolerantiškumo, kad neįgalus žmogus irgi gali būti normalus. Tai, matyt, toks palikimas iš seniai ir giliai. Matyt, toks tarybinis mentalitetas. O juk jie irgi tokie pat žmonės – sąmoningi, protingi, tik nelaimingi. Negalia nėra jų trūkumas.









Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.