Automobilių Bluetooth adapteriai: kaip ir kokį įsigyti?

Daugelis vairuotojų, sunkiai įsivaizduotų keliones automobiliu be muzikos. Tačiau, ne visos automagnetolos palaiko norimas laikmenas, iš kurių būtų galima klausytis mėgstamos ir norimos muzikos ar naudotis laisvų rankų įranga. Senesnių modelių automobiliai, dažniausiai, būna aprūpinti tokiomis automagnetolomis, kuriose veikia tik radijo imtuvas ar CD diskų grotuvas, tad norint klausytis savo muzikos, susiduriama su keblumais. Tokiu atveju - Bluetooth ryšio adapteris gali tapti geriausiu pasirinkimu ar net išsigelbėjimu. Bluetooth adapteris, kaip ir WiFi adapteris, padeda palaikyti belaidį ryšį. Dėka tokio adapterio, prie automobilio magnetolos galėsite prijungti telefoną, planšetinį kompiuterį ar kitą, nešiojamą, išmanųjį įrenginį. Tai patogūs, nedideli, tačiau, labai praktiški ir naudingi įrenginiai, kurie lengvai ir greitai prisijungia prie automobilio garso sistemos. Dauguma modelių leidžia ne tik klausytis muzikos iš telefono, bet ir atsiliepti į skambučius ar juos atlikti. Tačiau, ne visi Bluetooth adapteriai yra vienodi, tad pasirinkti reikėtų labai atsakingai. Šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus, kurie padės pasirinkti tinkamą, kokybišką automobilio Bluetooth adapterį.
 
Automobilių Bluetooth adapteriai: kas tai?

Bluetooth adapteriai - įrenginiai, prijungiami prie automobilio garso sistemos ir leidžia ją valdyti belaidžiu būdu. Vieni Bluetooth adapteriai leidžia valdyti tik telefono skambučius, kiti - suteikia galimybę klausytis muzikos. Vieni pasižymi paprastumu, kiti yra daugiafunkciniai, turi LCD ekranus, mygtukus ar net veikia su balso komandomis. Tai puikus įrenginys tiems, kurie daug laiko praleidžia automobilyje, nori klausytis savo mėgiamos muzikos, naudotis laisvų rankų įranga ir atsiliepti į skambučius. Modernūs ir kokybiški Bluetooth adapteriai gali būti skirtingų tipų, pasižymi skirtingomis ypatybėmis ir gali tapti neatsiejama ir labai naudingu automobilio aksesuaru.

Skirtingi Bluetooth adapterių tipai

Norint išsirinkti tinkamą ir kokybišką automobilio Bluetooth adapterį, labai svarbu žinoti, kad jie gali būti skirtingų tipų. Pigiausias pasirinkimas - AUX Bluetooth adapteris. Šis adapteris prisijungia tiesiai prie automagnetolos per 3.5mm AUX jungtį. Na, o Bluetooth ryšys pagauna garso signalą sklindantį iš jūsų išmanaus telefono. Tuomet, belaidis ryšys yra konvertuojamas į analoginį signalą, kurį garso sistema priima ir sustiprina. Tokiu būdu, galime klausytis mėgiamos muzikos. Kitas tipas - FM moduliatoriai su Bluetooth. Šio tipo adapteriai yra rekomenduojami tiems, kurių automobilių garso sistema neturi AUX jungties. Jie veikia su radijo bangomis ir Bluetooth ryšiu, o garso kokybė ir pačio įrenginio efektyvumas priklauso nuo to, koks stiprus yra radijo bangų ryšys. Bluetooth ryšys suspaudžia garso signalą, kuris yra konvertuojamas į FM radijo signalą. Tiesa, FM radijo signalai gali turėti nemažai pašalinio triukšmo, o dėl radijo ryšio nepastovumo, toks adapteris neužtikrins nepertraukiamo veikimo. Šio tipo adapteriai prie automobilio garso sistemos yra prijungiami per 12V jungtį, esančią automobilyje. Brangiausi adapteriai - automobilių laisvų rankų įranga. Tai Bluetooth ryšiu veikiantys įrenginiai, kurie veikia kaip laisvų rankų įranga, turi savo garsiakalbius ir belaidę sistemą. Dažniausiai, šie įrenginiai naudojami skambučiams atlikti ir garantuoja puikią jų kokybę. Tiesa, jie gali būti naudojami ir muzikos klausymui, tačiau, tiesiogiai prie automobilio garso sistemos nėra prijungiami. Dauguma jų pasižymi triukšmo šalinimo ypatybėmis, turi kokybiškus mikrofonus, kurie nesukelia aido. Tiesa, jie yra gana brangūs.

Papildomos ypatybės

Norėdami, kad pasirinktas Bluetooth adapteris būtų kokybiškas ir veiktų efektyviai, rinkdamiesi turėtumėte dėmesį atkreipti ir į papildomas ypatybes, kurias suteikia adapteris. Visų pirma, labai svarbu yra atsižvelgti į garso kokybę, našumą. Tai, iš esmės, priklauso nuo signalo stiprumo ir aiškumo. Labai svarbu, kad Bluetooth adapteris skleistų stiprų ir aiškų signalą - tik tokiu būdu, garso sistemoje girdimi garsai bus kokybiški ir nepertraukiami. Taip pat, naudinga atsižvelgti ir į tai, kiek adapteris leis suporuoti įrenginių. Vieni modeliai leidžia prie adapterio prijungti kelis, skirtingus įrenginius, kiti - prisijungimo galimybę suteiks tik vienam. Ši ypatybė labai svarbi, jei dažnai automobiliu keliaujate ne vieni. Tiesa, labai naudinga, jei adapteris atmintyje išsaugo suporuotus įrenginius. Tokiu būdu, telefono ar kito nešiojamo įrenginio nereikės prie adapterio prijungti kas kartą įsėdus į automobilį, kadangi, jis prisijungs automatiškai.

Platus, net tik Bluetooth, bet ir WiFi bei kitų tipų adapterių pasirinkimas - varle.lt internetinėje parduotuvėje! Čia visada žemos kainos!

Užs.nr.d-0108

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.