Socialinių tinklų marketingas ir kokia jo nauda?

facebook-reklama-fad
Marketingas – žmonių veikla, kuria konkuruojama dėl pinigų ir didesnio pirkėjų dėmesio. Tad šis „žaidimas“ persikelia ir į socialinius tinklus „Facebook“, „Instagram“ ir kt. Socialinių tinklų marketingas yra tinkama galimybė padidinti savo žinomumą ir pagerinti reputaciją, taip pat netiesiogiai padidinti pardavimus. Taigi yra išskiriami keturi pagrindiniai privalumai, dėl ko verta naudoti socialinių tinklų marketingą, tai yra: informavimas, įvaizdžio formavimas, vartotojo pažinimas ir ryšių kūrimas bei palaikymas. Tad apžvelkime kiekvieną išsamiau.
 
Informavimas.

Didžioji dauguma verslų turi ir savo socialinius tinklus, na bent jau „Facebook“ paskyrą, kurioje yra lengviau skelbti informaciją bei pasiekti savo auditoriją. Tačiau ne visiems yra lengva suburti didelę bendruomenę socialiniuose tinkluose, dėl to susidūrus su tokia problema, būtina ją išspręsti. Jei Jūsų profilį aplanko mažai žmonių, tai tikriausiai todėl, kad jis yra mažai žinomas, o tai išspręsti, geriausias variantas yra apie save skleisti žinia ir reklamuotis. „Facebook“ reklama padės viešinti informaciją apie Jūsų sukurto verslo paskyrą, taikomus specialius pasiūlymus ar įvairias nuolaidas prekėms, paslaugoms. Tad socialiniai tinklai užimą svarbią dalį Jūsų versle.

Įvaizdžio formavimas.

Socialinių tinklų paskyros yra tarsi Jūsų verslo atspindys. Lankytojai iš jų susidaro įspūdį apie produktus, jų kokybę, bendravimą su auditorija ir apie kitus įvairiausius dalykus. Dėl to reikia labai apsvarstyti prieš skelbiant kokį nors įrašą. Tikslingas teigiamo verslo įvaizdžio kūrimas reikalauja daug pastangų ir laiko, bet jo vertė įvaizdžiui yra didžiulė. Pateikti kontaktai, dalijimasis kokybiškomis nuotraukomis bei turiniu padeda sukurti gerą įvaizdį. Taip pat ir reklama yra naudinga kuriant verslo įvaizdį „Facebook“. Svarbu, kad reklamos tekstuose ir vizualiniuose elementuose atsispindėtų vientisumas, kad būtų galima lengvai susieti su verslo įvaizdžiu, į tai įeina logotipai, spalvos, stilius bei vienodas kreipimasis į vartotojus kaip ir bendroje komunikacijoje.

Vartotojo pažinimas.

Labai patogu, kad „Facebook“ lengviau stebėti auditorijos aktyvumą, interaktyvumą, kadangi galima analizuoti visus rodmenis, tiek peržiūras, tiek patiktukus, tiek komentarus, tiek pasidalinimus. Tokiu būdu nustatoma, kurios temos ir įrašai žmonės yra aktualesni ir įdomesni, kurie sulaukia daugiau dėmesio. Išbandant skirtingų tipų, tematikų įrašus galima pastebėti ir nuspręsti, į kuriuos yra vertingiau investuoti daugiau laiko ir pastangų, nes jie atneša daugiau vartotojų dėmesio. Svarbu pažinti savo vartotojo norus ir įrašais perteikti, tai, ko jis ieško ir tikisi pamatyti. Vieniems tai gali būti mažesnė kainą, kitiems geresnė kokybė bei panaudojimo galimybės. Visa tai priklauso ir nuo pačių teikiamų produktų bei tikslinės auditorijos.  Dėl to įžvalgoms atlikti ir pažinti vartotojui yra verta pasitelkti „Facebook“ reklamos galimybes.

Ryšio kūrimas ir palaikymas.

Reklama socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“ primena savo vartotojams arba potencialiems vartotojams apie įmonę, jau prieš tai nustatytu periodiškumu. Kas kiek laiko naujienų sraute vartotojas sutinka Jūsų įmonės reklamas, tokiu būdu užtikrina, kad žmogus Jūsų nepamirš. Vartotojui, kuris jau yra apsilankęs Jūsų puslapyje ir tik po to atėjo į „Facebook“, pasitelkę remarketingą kursite tolimesnį ryšį ir suteiksite jam naudos.

Taigi be šių keturių socialinių tinklų marketingo teikiamų naudų, nuolatos didėjantis „Facebook“ funkcionalumas leidžia vartotojams net ir apsipirkti iš Jūsų paskyros ar paskelbtos reklamos. Dėl to „Facebook“ ne tik informacijos ir komunikacijos platforma, bet ir vieta, kurioje galima nusipirkti teikiamas prekes ar paslaugas.
d-0155

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.