Kaip dažnai reikia dezinfekuoti patalpas?

Pasauliui susidūrus su koronaviruso pandemija visi išmoko pamoką – nuo virusų ir bakterijų apsisaugoti padeda asmeninė higiena ir patalpų švara. Viruso protrūkiui atslūgus ir gąsdinančioms žinioms pasibaigus, išliko aktualus klausimas, kaip dažnai reikalingas patalpų dezinfekavimas. Čia galioja paprasta taisyklė – kuo dažniau, tuo geriau, tačiau dezinfekcija didina verslo veiklos išlaidas, tad viską reikėtų vertinti logiškai.
 
Kuo naudingas patalpų dezinfekavimas?

Siekiant užkirsti kelią ligų plitimui, reikėtų iš aplinkos pašalinti bakterijas, virusu ir patogenus. Jie plinta per artimą kontaktą, paviršius ar objektus, todėl dezinfekcija yra itin veiksmingas metodas saugumui užtikrinti. Naudojant specialias priemones paviršiai yra valomi ir dezinfekuojami, sunaikinami ant jų esantys mikroorganizmai. Tai leidžia sumažinti infekcijų riziką ir padeda išvengti ligų plitimo.

Kas lemia, kaip dažnai reikia dezinfekuoti patalpas?

Reikėtų įvertinti patalpos naudojimo intensyvumą: kuo daugiau žmonių patalpoje būna, tuo dažniau reikia ją dezinfekuoti. Pavyzdžiui, biuro patalpas rekomenduojama dezinfekuoti kasdien, o tokiose vietose, kuriose yra dideli žmonių srautai, pavyzdžiui, prekybos centruose, paviršiai turėtų būti valomi kelis kartus per dieną.

Tam tikros situacijos reikalauja, kad patalpų dezinfekcija būtų atliekama dažniau. Pavyzdžiui, ypatingo atidumo reikia sveikatos priežiūros, sveikatinimo, vaikų priežiūros įstaigose. Taip pat daugiau virusų ir bakterijų kaupiasi drėgnose patalpose, todėl jos turėtų būti dažniau dezinfekuojamos.

Dažniau patalpų dezinfekavimas turėtų būti atliekamas tais laikotarpiais, kai siaučia virusai – rudens-žiemos laikotarpiu. Tai itin aktualu didesniuose biuruose, nes susirgus keliems darbuotojams gali užsikrėsti ir kiti, o didelis sergamumas įmonėje gali paralyžiuoti darbą. Tuo tarpu vasarą patalpas dezinfekuoti galima rečiau, šiuo laikotarpiu daug svarbiau iš aplinkos pašalinti alergenus.

Dezinfekciją patikėkite profesionalams

Patalpų dezinfekavimas nėra sudėtingas, tačiau reikalauja kruopštumo ir atidumo. Dėl šios priežasties geriausia patikėti šią užduotį profesionalams – tokią paslaugą siūlo valymo įmonės. Dezinfekcijai naudojamos specialios priemonės, tačiau būtina žinoti, kaip jos paveiks valomą paviršių. Netinkamai parinktos priemonės gali pažeisti baldus, apdailos medžiagas, tad jų naudojimas reikalauja tam tikrų žinių.

d-0165

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.