D. Zaleskienės ambulatorija gaus finansavimą

Paskelbta, kad socialinės  apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pasirašė įsakymą dėl finansavimo skyrimo projektui „Parama socialinėms įmonėms 2014-2015 m.“
 
Mūsų rajone tokia įmonė yra tik viena – tai UAB Dalios Zaleskienės ambulatorija, kuri socialinės įmonės statusą įgijo 2011 m. rugsėjo 13 d. Šio projekto metu bus mokama subsidija darbo užmokesčiui ir valstybinio socialinio draudimo  įmokoms už 19 Dalios Zaleskienės ambulatorijoje dirbančių neįgaliųjų asmenų (iš viso dirba 38 asm.) ir tai sudarys maždaug apie 10000 Lt per mėnesį.

Marijampolės apskrityje yra tik dvi socialinės įmonės. Įgauti tokį statusą šiuo metu yra ypač sunku, nes yra nemažai sunkinančių reikalavimų. Įmonė turi turėti ne mažiau ir ne daugiau darbuotojų, negu nustatytas skaičius, taip pat yra nustatytas remiamų veiklų sąrašas ir kt.

Projekto tikslas – skatinti socialines įmones didinti neįgalių darbuotojų, praradusių profesinį ir bendrąjį darbingumą, negalinčių lygiomis sąlygomis konkuruoti darbo rinkoje, užimtumo lygį, išlaikyti jų darbo vietas, remti naujai įdarbintus neįgaliuosius, didinti jų socialinę integraciją bei mažinti socialinę atskirtį, taip pat asistentų pagalba padėti neįgaliesiems atlikti darbo funkcijas. Projektas bus įgyvendinamas iki 2015 m. gruodžio 31 d. Projekte dalyvauja 64 socialinės ir 66 neįgaliųjų socialinės įmonės.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.