Greitosios medicinos pagalbos žaidynėse – ir šakiečių komanda

greitoji varzybos
Nuotr. Šakių komandą sudarė skubios medicinos pagalbos specialistės Vida Adomaitienė (kairėje), Gitana Bartkuvienė ir vairuotojas-paramedikas Albinas Vaišnora.

Praėjusį savaitgalį, rugsėjo 15–17 d., Druskininkuose vyko jubiliejinės dešimtosios Greitosios medicinos pagalbos žaidynės, kuriose savo jėgas išbandė ir Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties komanda.
 
Iš viso renginyje dalyvavo 33 komandos ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Ukrainos, Kazachstano. Šakių komandą sudarė skubios medicinos pagalbos specialistės Vida Adomaitienė, Gitana Bartkuvienė ir vairuotojas-paramedikas Albinas Vaišnora.

Greitosios medicinos pagalbos teikėjams teko atlikti įvairiausias imituotų situacijų užduotis: suteikti pagalbą infarkto ištiktam žmogui, gimdyvei, stipriai kraujuojančiam pacientui su šautinėmis žaizdomis, gaivinti naujagimį. Buvo imituota masinė nelaimė, kai sunkvežimis įvažiavo į minią. Svarbu suteikti pagalbą, nesutrikti situacijose, tinkamai transportuoti pacientus, nes viskas vyko stebint žiūrovų miniai ir realiose gyvenimiškose situacijoje – gatvėje važinėjant automobiliams, vaikščiojant pėstiesiems ir pan. Specialistų darbą vertino teisėjai.

Kartu su komanda žaidynėse dalyvavusi Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Danutė Bendžiūnienė džiaugėsi, kad šakiečiai puikiai pasirodė, pademonstravo kvalifikuotą darbą, pasisėmė patirties ir pasitikrino profesines žinias.

„Ypač džiugina tai, kad atotrūkis tarp didžiųjų miestų ir mūsų yra labai mažas. Esame tokia pat kvalifikuota, neatsilikusi ir visą reikiamą įrangą turinti komanda, kaip ir dirbančios didžiuosiuose miestuose“, – džiaugėsi D. Bendžiūnienė.

Kol komanda atliko įvairias užduotis, pavaduotoja su kitų įstaigų administracijos darbuotojais savo žinias gilino seminaruose ir konferencijose.

Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Rimgaudas Lebedžinskas negaili gerų žodžių savo kolektyvui, kuris „susiklijavęs, patikimas ir profesionalus“. Jo vadovaujama įstaiga metai iš metų dirba pelningai ir džiaugiasi, kad ne tik išgyvena, bet ir algas darbuotojams gali pakelti.

„Išgyvenam iš to, ką užsidirbam, nes nesame iš tų, kuriuos ir patalpomis, ir transportu savivaldybė aprūpintų. Žvelgiame ūkiškai, šiuolaikiškai ir labai nesiskundžiame. Ir autoparkas neblogas, ir aparatūra atitinka visus reikiamus reikalavimus, ir darbuotojų judėjimas mažas“, – tikino vadovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.