„Linelis“ ir bendrauja, ir sveikatinasi

linelis
Nuotr. Cukralige sergančiųjų klubo „Linelis“ pirmininkė Biruta Jančaitienė ataskaitiniame susirinkime priminė, kad sergantys cukriniu diabetu turi turėti sergančiojo pasą ir ragino klubo narius juos įsigyti.

Kovo 20 d. Šakių ligoninės salėje vyko cukralige sergančiųjų klubo „Linelis“ ataskaitinis susirinkimas, kuriame pristatyta veiklos ataskaita, o vėliau gausiai susirinkę klubo nariai klausėsi Tomo Lenart paskaitos apie sveiką mitybą.
 
Pirmininkė Biruta Jančaitienė susirinkusius pirmiausiai pasveikino su atėjusiu pavasariu ir apžvelgė praėjusių metų veiklą. 2017 m. pradžioje klube buvo registruoti 134 nariai, o metų pabaigoje 131 narys, į klubą priimti du nauji nariai, į amžinybę išėjo trys nariai, du klubo nariai išvyko gyventi kitur.

Pasak pirmininkės, 2017 m. buvo vykdomi trys projektai: Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektas, projektas „Gera cukrinio diabeto kontrolė – komplikacijų prevencija“ bei projektas „Kartu mes stipresni“. Kaip teigė pirmininkė, pirmojo projekto metu veiklose dalyvavo ir buvo suteiktos paslaugos 70 asmenų – 54 neįgaliesiems ir 16-ai jų šeimos narių. Veikla buvo vykdoma ne tik Šakiuose, bet ir Gelgaudiškyje.

„Kitų dviejų projektų lėšos buvo skirtos išvykai į respublikines diabeto klubų sporto varžybas Rokiškyje, mokymams bei seminarams, lankytasi Šakių baseine, pirktos medicininės priemonės ir kita“, – apie įgyvendintus projektus pasakojo pirmininkė.
Per metus nuveikta ir daugiau darbų: minint Pasaulinę diabeto dieną Šakiuose buvo atlikti profilaktiniai cukraus ir cholesterolio kiekio kraujyje tyrimai rajono bendruomenei. Visą lapkričio mėnesį buvo vykdomos profilaktinių tyrimų akcijos. Iš viso atlikti 472 tyrimai. Šias akcijas organizavo ir tyrimus atliko klubo nariai-savanoriai.

„Mes trečią kas antro mėnesio trečiadienį susirenkame ligoninės salėje, kur klausomės įvairių paskaitų. Kiekvieną ketvirtadienį klubo patalpose renkamės pabendrauti, sprendžiam iškilusias problemas, lankom sergančius klubo narius ligoninėje ar namuose. Atsisveikinam ir su išėjusiais amžinybėn klubo nariais“, – kalbėjo pirmininkė.

Ji minėjo, kad klubo nariai daug keliavo. Aplankyta Žemaitija – Telšiai, žymesni muziejai, piliakalniai. Sveikatinimosi tikslais lankytasi Birštone, būta druskų gydyklose, „Birutės viloje“. Rajono sveikatos biurui padedant klubo nariai mokėsi vaikščioti su šiaurietiškomis lazdomis.

Pirmininkė B. Jančaitienė pateikė ir finansinę ataskaitą, pasidžiaugė gauta parama iš rėmėjų bei ragino ir toliau galinčius skirti klubui 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

 Susirinkimą tęsė sveikatingumo konsultantas Tomas Lenart, kuris kalbėjo apie sveiką mitybą. Lektorius pabrėžė, kad nors šiuo metu yra daug cukrinio diabeto gydymo galimybių, tačiau visada reikia prisiminti, kad, nesilaikant mitybos rekomendacijų, gydymas vaistais negali būti visavertis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.