Dėl tropinių karščių padaugėjo besikreipiančių į medikus

Lietuvoje svilinat tropiniams karščiams, kai vietomis temperatūra perkopia 30 laipsnių, medikai ragina nebūti abejingiems savo ir artimųjų sveikatai. Ypač tokiai temperatūrai jautrūs kūdikiai ir vaikai iki ketverių metų amžiaus, 65-erių metų ir vyresni žmonės, asmenys, turintys antsvorio, dirbantys sunkų fizinį darbą, sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis.

Kaip informavo Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties vadovo pavaduotoja Danutė Bendžiūnienė, atplūdus karščio bangai, dominuoja pagyvenusių žmonių iškvietimai dėl širdies negalavimų ir padidėjusio kraujospūdžio. Kol kas nesulaukta pacientų, patyrusių šilumos ar saulės smūgį, tačiau gyventojai turėtų būti atsargesni.
 
„Kaip visoje Lietuvoje, taip ir mūsų rajone besikreipiančių į medikus šiek tiek padaugėję, – patikino Šakių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė. – Galbūt todėl, kad žmonės neįvertina situacijos, patys nesisaugo ir nesaugo savo artimųjų. Kai toks karštas oras ir temperatūra siekia 30 laipsnių, iš viso patartina nebūti lauke,  ypač vyresnio amžiaus žmonėms.“

Ji perspėjo, kad pavojingiausia saulė nuo 12 iki 15 val., tad šiuo dienos metu reikėtų pasisaugoti tiesioginių saulės spindulių, be to, patarė per karščius gerti ne po vieną stiklinę vandens valgio metu, o po du litrus ir daugiau per dieną. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į tai, kad, norint atstatyti organizme reikalingą druskų terpę, rekomenduojama gerti mikroelementais papildytą mineralinį vandenį. Išvengti nemalonių pojūčių, galimų dėl karščio ir dehidratacijos, padės ir laisvi, šviesūs drabužiai iš natūralių audinių bei galvos apdangalas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.