Šakių ligoninės vadovas išrinktas dar vienai kadencijai

klimaitis drg
Nuotr. „Jei nupūstos dulkės neišpūs ir Šakių iš tos sistemos, ateitis būtų pakankamai perspektyvi, nes mes turėtume pranašumą Vilkaviškio ir Jurbarko atžvilgiu.“, – Algirdas Klimaitis.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį ketvirtadienį, po užsitęsusio konkurso VšĮ Šakių ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigoms užimti, tapo aišku, kad šiai sveikatos įstaigai ateinančius penkerius metus vadovaus Algirdas Klimaitis, prie ligoninės vairo stojęs antrai kadencijai.

Kaip informavo rajono savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas Gediminas Morkeliūnas, iki birželio 20 d. konkursui dokumentus pateikė du kandidatai. Abu jie gana išsamiai komisijai pristatė ir savo veiklos programas, ir ateities vizijas, tačiau po pokalbio paaiškėjo, kad vienas kandidatas nesurinko pereinamojo balo (6 balų), o nugalėtoju paskelbtas nuo 1991-ųjų iki šiol Šakių ligoninei vadovaujantis Klimaitis, surinkęs 9,28 balo.
 
Pasak jo, pokalbio metu vyko gana aukšto lygio diskusija, o konkursas nebuvo toks paprastas ir lengvas, kaip galėtų atrodyti iš šalies. Nepaisant optimistiško nusiteikimo, vyriausiasis gydytojas neslėpė, jog klausimas apie Šakių ligoninės ateitį yra pats sunkiausias, nes į jį atsakyti nėra taip paprasta.

„Faktas tas, kad yra dalykai, kurie ne visada nuo mūsų priklauso. Šiuo metu vyksta gana intensyvios diskusijos ir pirmajame etape priimti įstatyminiai sveikatos priežiūros įstaigų sistemos pakeitimai, kurie gali iš esmės pakeisti visos šalies ligoninių tinklą. Kalbama apie tai, kad reikėtų atsisakyti 27–30 ligoninių“, – pabrėžė A. Klimaitis.

Vyriausiasis gydytojas prisiminė, kad prieš daugelį metų jam teko dalyvauti Seime vykusioje konferencijoje apie Lietuvos sveikatos priežiūros sistemos raidos perspektyvą, kur buvo konstatuojama, jog šalyje yra per daug stacionarinių lovų. Tad jau nuo 2000-ųjų metų vyksta sveikatos priežiūros stacionarinės pagalbos centralizacija didžiuosiuose miestuose, rajonuose paliekant tik slaugos paslaugas.

„Tai labiausiai ir neramina. 2001 m. Lietuvos sveikatos sistemos analizėje ir perspektyvoje, kurią atliko švedai, kaip kriterijus buvo iškelti skubią pagalbą teikiančių ligoninių atstumai 60 km spinduliu. Tad tuo metu buvo išskirti Alytus, Marijampolė, Šakiai ir Tauragė. Jei nupūstos dulkės neišpūs ir Šakių iš tos sistemos, ateitis būtų pakankamai perspektyvi, nes mes turėtume pranašumą Vilkaviškio ir Jurbarko atžvilgiu, – įsitikinęs A. Klimaitis. – Tačiau tai yra 17 metų senumo projektas. Prieš 17 m. mes neprognozavome tokios demografinės duobės, tokio gyventojų mažėjimo, koks yra šiandien. Tad šis projektas gali būti koreguotinas vien dėl gyventojų skaičiaus, nes ligoninių išlaikymo kaštai yra labai dideli.“

Vyriausiasis gydytojas mato mūsų ligoninės perspektyvą ortopedijos ir traumatologijos srityje, kur, pasak jo, esame gerokai stipresni ir už Vilkaviškį, ir už Jurbarką, tad šių sričių pacientų koncentracija galėtų būti ne tik Marijampolės, bet ir Šakių ligoninėje.

G. Morkeliūno teigimu, nauja sutartis su A. Klimaičiu bus pasirašyta per dvi savaites, kai iš specialiųjų tarnybų bus gauta pažyma apie nepriekaištingą vadovo reputaciją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.