Graži moteris ne tik išvaizdi moteris

henrieta
Nuotr. Gydytoja ginekologė Henrieta Kažemėkaitytė moteris ragina į sveikatą nežvelgti pro pirštus, nedelsti ir nuolat tikrintis, nes kartais padėti būna ypač sudėtinga ar net neįmanoma.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Dažnai moterys meilę sau supranta kaip rūpinimąsi savo išvaizda, investavimą į išorinį grožį, tačiau Šakių ligoninėje dirbanti gydytoja ginekologė, pakalbinta Tarptautinės moters dienos proga, pirmiausiai ragina labiau rūpintis savo sveikata. Medikė įsitikinusi, kad sveika moteris – ir daug laimingesnė, ir gražesnė.

Ketverius metus Šakiuose dirbanti gydytoja atkreipia dėmesį, kad dažna moteris į savo sveikatą pažvelgia pro pirštus ir delsia konsultuotis, profilaktiškai nesitikrina.

„Nereikia vykti už jūrų marių – Šakių ligoninėje yra šiuolaikiška, diagnostinė bei operacinė aparatūra. Čia atliekami visi – invaziniai ir neinvaziniai tyrimai, taip pat laboratoriniai bei onkocitologiniai tyrimai dėl gimdos kaklelio vėžio prevencijos. Moterys tiriamos dėl gimdos kaklelio patologijų, šlapimo nelaikymo, konsultuoju ir nevaisingumo klausimais“, – sako gydytoja ginekologė, raginanti moteris drįsti, nedelsti, konsultuotis.

Pasak H. Kažemėkaitytės, ir Šakiuose buvusi ne viena pradelsta, laiku nediagnozuota patologija, kurią reikėjo gydyti, tačiau...

„Smagu matyti besišypsančias moteris, o ne sergančias“, – tikina medikė, kuri Šakiuose pati atlieka įvairaus pobūdžio ginekologines operacijas ir džiaugiasi, kai pavyksta onkologines diagnozes nustatyti laiku bei tolimesniam gydymui išsiųsti pas kolegas į Kauną ar Vilnių.

Pavyzdžiui, pernai Šakių ligoninėje per savaitę dirbdama tik porą dienų ji atliko apie 100 didžiųjų operacijų. Ir dabar jos darbo kalendoriuje operacijos suplanuotos mėnesiui į priekį.

„Tikrai raginu moteris drąsiai kreiptis. Gydytojas nėra baubas. Mes visada stengiamės padėti. Geriau daugiau tyrimų, daugiau dėmesio sau“, – sako ginekologė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.