Kvalifikuotą pagalbą gaus greičiau

greitoji pagalba
Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Rimgaudas Lebedžinskas džiaugiasi, kad skubią ir profesionalią pagalbą rajono gyventojai gaus greičiau, be to, galimybę mokytis iš kolegų turi ir šakiečiai, medikai vyksta ne tik į klasterinius iškvietimus. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nuo sausio 1 d. Šakių greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotyje dirba nauja, vadinamoji klasterinė brigada iš Kauno, kuri pirmiausiai skirta žmonėms, patyrusiems infarktą, insultą ar daugybines traumas, kuo greičiau atvežti į vadinamąjį klasterinį centrą – specializuotą tretinio lygio ligoninę. Šakių atveju šie ligoniai iškart gabenami į Kauną.

Pasak Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus Rimgaudo Lebedžinsko, taip gyventojai ne tik greičiau gaus skubią bei kvalifikuotą medicinos pagalbą, bet bus išvengta ir ypač daug kritikos susilaukusio paciento perėmimo pakeliui į gydymo įstaigą. Būta atvejų, kai pacientai iš vieno greitosios pagalbos automobilio į kitą būdavo perkraunami it kokie kroviniai, o kalbama apie sunkius ligonius!

„Dabar nereik jokio perkrovimo, kas buvo nesąmonė, jie iškart vežasi į Kauną. Mes priklausome Kauno dispečerinei, tai jie viską reguliuoja, kai nėra iškvietimų, jie nuvyksta ir į vieną kitą mūsų iškvietimą“, – džiaugiasi Šakių GMP stoties vadovas ir priduria, kad jeigu atsitiktų taip, jog klasterinė brigada išvykusi, ligonį tiesiai į tretinio lygio ligoninę vežtų Šakių komanda.

Ši klasterinė komanda, įsikūrusi po Šakių GMP stogu, paslaugas teiks ne tik Šakiams, bet ir Vilkaviškio bei Jurbarko rajonams. Anot R. Lebedžinsko, brigadą sudaro gydytojas, skubios pagalbos medicinos slaugytoja bei vairuotojas-paramedikas, automobilyje yra visa reikalinga įranga. Be to, priėmė ir porą šakiečių darbuotojų, tad įstaigos vadovas džiaugiasi, kad mūsiškiai gali ir tobulėti.

„Labai gerai sugyvenam, negaili jie pamokyti, tad turime kur pasitempti ir ko pasimokyti“, – džiaugiasi R. Lebedžinskas.

Naujoji tvarka Šakiuose, vadovaujantis ministro įsakymu, kaip minėta, pradėjo veikti nuo sausio 1 d. Finansavimas numatytas iš Ligonių kasų, tad Šakiams nėra ir jokios finansinės naštos.

Tokios brigados suformuotos siekiant, kad tiek didmiesčių, tiek nutolusių kaimų gyventojai turėtų vienodas galimybes skubiai gauti kvalifikuotą medicininę pagalbą.

Tiesa, nors, rodės, viskas it sviestu patepta, pirmadienį klasterinės brigados greitosios pagalbos automobilis Šakiuose pateko į eismo įvykį.

Prieš devintą vakaro Šakiuose, Šaulių ir Bažnyčios gatvių sankryžoje, susidūrė greitosios medicinos pagalbos automobilis su kitu automobiliu. Greitosios medicinos pagalbos automobilis „Fiat Ducato“, vairuojamas 38-erių metų paramediko-vairuotojo, susidūrė su automobiliu „Audi A3“, kurį vairavo 53-erių metų vyras. Nukentėjo abiejų automobilių keleivės – 45-erių (slaugytoja) ir 50 metų moterys. Anot R. Lebedžinsko, slaugytoja prasiskėlė galvą, prireikė dviejų siūlių žaizdai susiūti.

Informuojama, kad kelio ruožas buvo apšviestas, danga šlapia, lengvas rūkas. Paslaugos teikimas nenutrūko – iš Kauno atsiųstas kitas automobilis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.