Šį vitamino D produktą tyrėjai pasirinko naujam labai svarbiam tyrimui atlikti

vitaminD
Britų mokslininkai ruošiasi atlikti plataus masto itin aktualų tyrimą su 6 000 tiriamųjų, siekdami įvertinti vitamino D poveikį jų imuninei sistemai. „Pharma Nord“ buvo paprašyta tiekti šiam tyrimui reikalingus papildus. Toliau skaitykite, kodėl taip nuspręsta.

Europiečiai paprastai gauna nepakankamai vitamino D. Tai yra problema, nes ši maistinė medžiaga padeda imuninei sistemai kontroliuojamai atlikti savo funkcijas ir „nepersistengti“.
 
Esmė ta, kad būtent vitamino D poveikį imuninei sistemai Karalienės Marijos universiteto (Londonas) mokslininkai ketina tyrinėti savo naujojo plataus masto tyrimo metu. Šis tyrimas jau plačiai nuskambėjo žiniasklaidoje ir buvo paminėtas BBC ir „Daily Mail“ naujienų skiltyse.

BBC reportažas apie tyrimą

„BBC News“ parengė reportažą, kurio metu aiškinama apie tai, kodėl orientuotasi būtent į vitamino D poveikį imuninei sistemai.

Pasirinktas dėl plataus dokumentavimo

Šešis mėnesius maždaug 6 000 tyrimo dalyvių turės vartoti dviejų skirtingų stiprumų vitaminą D arba taps kontrolinės grupės nariais.

Tyrimo pradžioje bus ištirti visi dalyviai; tinkamumo dalyvauti tyrime sąlyga – mažesnis vitamino D kiekis kraujyje už rekomenduojamą normą.

Pusei dalyvių (kontrolinės grupės nariai) reikės laikytis oficialių rekomendacijų – kasdien suvartoti po 10 mikrogramų vitamino D papildo. Jų atitiktis vertinama nebus.

Kiti tyrimo dalyviai bus padalinti į dvi grupes: vieni šešis mėnesius kasdien turės vartoti 20 mikrogramų vitamino D kapsules, kiti – 80 mikrogramų vitamino D kapsules. Tyrimui pasibaigus, vėl bus tiriamas abiejų grupių tiriamųjų vitamino D kiekis kraujyje.

Šį britų tyrimą finansuoja Fišerių šeimos fondas, kuris yra medicininių tyrimų ir švietimo rėmimo srityse besispecializuojanti labdaros organizacija. Jį taip pat remia Barts labdaros fondas ir AIM fondas.  

Mokslininkai pasirinko danų bendrovės vitamino D papildą, kadangi ankstesnių tyrimų metu paaiškėjo, kad šio prekės ženklo vitaminą organizmas lengvai įsisavina.

Norvegų tyrimų dokumentacija patvirtina gerą įsisavinamumą

Vieną iš tyrimų atlikę Oslo universiteto mokslininkai vertino vitamino D ryšį su raumenų jėga. Kitą tyrimą taip pat atliko norvegų mokslininkai, vertinę vitamino D įtaką moksleivių gerai savijautai.

Abiejų tyrimų metu naudotas preparatas „D-Pearls“, abiejų rezultatai parodė, kad dėl šio produkto ženkliai padidėjo vitamino D kiekis kraujyje, vadinasi, papildas gerai įsisavinamas.

Kokybė lemia rezultatus

Viena iš farmacijos lyderių – bendrovė „Pharma Nord“ – gerai įsisavinamus moksliniams tyrimams skirtus papildus gamina jau daugiau negu 30 metų. Bet kurio tyrimo rezultatams užtikrinti būtina, kad veiklusis junginys veiksmingai absorbuotųsi į kraują ir audinius.

Per minėtą laikotarpį „Pharma Nord“ tiekė maisto papildus šimtams klinikinių tyrimų. Du iš jų labiausiai verti dėmesio – tai „Q-Symbio“ („Bio-Qinon Q10“) ir „KiSel-10“ („Bio-Qinon Q10“ ir „SelenoPrecise“).

Šių novatoriškų tyrimų projektų metu panaudoti du preparatai gerai žinomi mokslininkams dėl jų dokumentuoto įsisavinimo. Tyrimų rezultatai publikuoti didžiuosiuose medicinos žurnaluose ir dažnai naudojami kaip argumentas profilaktiniam maisto papildų vartojimui palaikyti.

Užs.Nr.d-0005

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.