Vakcinavimas vyks toliau, sergančiųjų rajone mažėja

punktas stop kontrole
Nors mobilaus patikros punkto darbo laiko trumpesnis, tačiau nė vieną dieną neišnaudojamas galimų tyrimų limitas. D. Pavalkio nuotr.


Pirmadienį gautomis vakcinomis toliau bus tęsiamas vyresnių nei 80 metų asmenų vakcinavimas, jei vakcinų liks nuo šių žmonių, skiepus gaus ir kitos prioritetinės grupės. Gera žinia, kad sergamumas koronavirusu rajone juda mažėjimo linkme.
 
Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, paskutiniais duomenimis, rajone sirgo 282 asmenys, saviizoliacijoje – 314 (kartu su sergančiais). Paskutinių dienų skaičiavimais, per parą rajone suserga vidutiškai keturi žmonės. Pagal sergamumą gerai atrodome ir šalies mastu – esame tarp keturių mažiausiai sergančiųjų turinčių savivaldybių. Pavyzdžiui, jei Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų tenka 535 sergantieji, vienoje karščiausių Visagino savivaldybėje – 1666, tai Šakių rajone 100 tūkst. gyventojų tenka 250 sergančių asmenų.

Nors jau kuris laikas sutrumpintas mobilaus patikros punkto darbo laikas, tačiau statistika byloja, kad to visiškai pakanka, mat nė vieną dieną neišnaudojamas skirtas vietų skaičius. Štai, pavyzdžiui, pirmadienį ryte tai dienai buvo laisvos devynios vietos, o antradieniui tik viena vieta buvo užimta.

„Vadinasi, ir sergančių žmonių yra mažiau“, – išvadą daro R. Juškaitis.

Jei dirsteltume į praėjusios savaitės duomenis, matome, kad pirmadienį iš 24 galimų vietų tyrėsi 22, antradienį – 14, trečiadienį – 17, ketvirtadienį – 12, o penktadienį 17 žmonių. Tiesa, pirmadienį dar nebuvo aišku, kiek teigiamų atsakymų nustatyta penktadienį besityrusiems, tačiau ketvirtadienį iš besityrusių nebuvo nė vieno teigiamo atsakymo, pirmadienį fiksuoti aštuoni, antradienį du teigiami atsakymai. Visgi dažniausiai tai šeiminiai atvejai, kai užsikrečiama jau nuo sergančių šeimos narių.

Pirmadienį Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centras (PASPC) turėjo gauti 96 vakcinos dozes, kuriomis bus tęsiamas jau pradėtos prioritetinės grupės (80 metų ir vyresni) skiepijimas. Tiesa, pasak R. Juškaičio, įstaigoje susiduriama su patalpų problema, mat kai atliekamas vakcinavimas, procedūrinio prireikia ir kitoms procedūroms atlikti.

„Problema, nes susidubliuoja, tada ir srautai maišosi, todėl svarstome, kad vakcinavimas galėtų vykti Jaunimo kūrybos ir sporto centre, kuris dabar laisvas, direktorė neprieštarauja, todėl dabar abi vadovės turėtų apsitarti“, – sakė ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

Jis mano, kad tai išties tinkama vieta, nes didelė aikštelė, pavyktų tinkamai reguliuoti srautus. Tačiau ar toks sprendimas ir bus priimtas, pirmadienį ryte R. Juškaitis dar negalėjo patvirtinti.

Vasario 1 d., anot pašnekovo, turėtų būti gauta dar viena vakcinų siunta (manoma 600 vakcinų) ir pradėtas revakcinavimas pirmąją vakciną jau gavusiems medikams, kitų prioritetinių grupių atstovams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.