Kaimynai ribojimus nori švelninti pirmieji

mockevicius skirmantas
Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius norėtų, kad Jurbarke būtų švelninamas karantinas, nes sergamumo rodikliai bene geriausi šalyje.


Jurbarko rajonas iš karantino gniaužtų nori išsilaisvinti pirmasis – pirmadienį kaimyninio rajono meras Skirmantas Mockevičius Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos žadėjo prašyti savivaldybėje atšaukti karantino ribojimus.
 
Tokia žinia penktadienį dalinosi LRT radijas, o vėliau pranešė ir Jurbarko laikraštis „Mūsų laikas“. Teigiama, kad toks sprendimas leistų ir mokslininkams geriau stebėti epidemiologinę situaciją šalyje, planuoti išėjimą iš karantino. Jurbarko rajono savivaldybėje sergamumas yra vienas mažiausių Lietuvoje, nesiekia ir 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Lietuvoje jis yra apie 480 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 2 savaites.

S. Mockevičius LRT radijui sakė, kad toks sprendimas leistų ir mokslininkams geriau stebėti epidemiologinę situaciją šalyje, mokytis iš padarytų klaidų.

„Negalime laukti ir stebėti, kas bus. Gyventojai yra pavargę. Kuo ilgiau ta riba tempiama, tuo ilgiau nepasitikima savo Vyriausybe, savo vadovais. Mes negalime gyventojų laikyti nežinioje“, –  pasiūlymą aiškino meras ir detalizavo, kad Jurbarko rajone galėtų būti testuojama galimas karantino atlaisvinimo modelis.

„Čia toks mūsų siūlymas. Turbūt matome, kad kaip ir aiškėja ilgesnio laikotarpio susirgimų mažėjimo tendencija. Norėtųsi pradėti vienoje iš Lietuvos teritorijų, būtent mūsų savivaldybėje, nuosaikų išėjimą iš karantino situacijos. Žinome, kad tai nebus lengvas procesas visoje Lietuvoje. Mano manymu, būtų pas mus galima išbandyti modelius, nes mūsų mažiausias sergamumas, savivaldybė Lietuvos viduryje. Tai testavimui tinkama savivaldybė, čia padarius tinkamas išvadas būtų galima daryti prielaidą, kad panaši situacija bus ir kitur Lietuvoje“, – kalbėjo S. Mockevičius.

Padedant epidemiologams, mokslininkams, būtų siekiama paslaugų sektoriui, kitiems verslo sektoriams, švietimui, muziejams, kultūros įstaigoms, maldos namams, palaipsniui švelninti karantiną.

Ministrų kabinetas pirmadienį turėjo pristatyti pratęsto karantino atlaisvinimo planą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.