Vakcinuotųjų skaičius siekia beveik 6 tūkst.

vakcina astra
Jeigu pažadai bus tesimi, šią savaitę rajoną turėtų pasiekti 1178 vakcinos. D. Pavalkio nuotr.


Nors rajone sergamumo situacija negerėja, bet ir stipriai neblogėja – vidutiniškai tebenustatoma po keturis naujus atvejus per dieną. Rajonas pagal rodiklius išlieka vadinamojoje raudonojoje zonoje.
 
Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, pirmadienį ryte saviizoliacijoje buvo 237 žmonės, koronavirusu sirgo 46, 100 tūkst. gyventojų tenka 180 atvejų. Naujų mirties atvejų nuo viruso nėra nustatyta, tad nuo pandemijos pradžios rajone nuo Covid-19 yra mirę 23 asmenys.

Per savaitę atlikta 725 testai, iš kurių teigiamų nustatyta 4,6 proc. Šią savaitę planuojama dar padidinti greitųjų antigenų ttų skaičių, mat šie testai mobiliajame patikros punkte yra paklausiausi. Iš viso per dieną ketinama paimti 60 ėminių. Didinti testavimo apimtis nuspręsta ir dėl laisvėjančio karantino sąlygų – prieš pradedant veiklą būtina atlikti testą.

Kadangi ankstesnę savaitę nebuvo gauti žadėti vakcinų kiekiai, šeštadienį Jaunimo kūrybos ir sporto centre įsikūręs vakcinavimo centras nedirbo. Šią savaitę turėtų būti gautos 678 „Pfizer“ vakcinos, 300 „Modernos“, tačiau ši vakcina bus skirta revakcinacijai – 200 bus panaudota iškart, o dar 100 pasilikta būtent dėl revakcinacijos ir stringančio šio vakcinos pristatymo, kad būtų užtikrintas sklandus vakcinavimo procesas pirmą skiepą jau gavusiems. Taip pat turėtų būti gauta ir 200 „Vaxzevria“ vakcinos, tad jeigu pažadai būtų ištesėti, bendras gautų vakcinų skaičius būtų gana nemenkas – 1 tūkst. 178.

Iš viso šiuo metu rajone yra paskiepyta 21,62 proc. gyventojų. Pirmą skiepą yra gavę 5 tūkst. 637, antrąja vakcinos doze paskiepyta 1 tūkst. 971 žmogus.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.