Sergantiems onkologinėmis ligomis – POLA kortelė

pola kortele
Šakietė Jolita Unguvaitienė rekomenduoja onkologiniams ligoniams įsigyti nemokamas POLA korteles ir yra pasirengusi padėti šiuo klausimu. D. Pavalkio nuotr.


Raminta MAJAUSKAITĖ

Kiekvienais metais Lietuvoje vėžiu suserga daugiau nei 18 tūkstančių žmonių. Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA), kuri siekia palengvinti onkologinių pacientų ir jų artimųjų psichologinę savijautą bei emocinę būklę, vykdo POLA kortelės projektą. Plačiau apie tai kalbamės su viena iš kortelės ambasadorių Šakiuose Jolita Unguvaitiene.

Kortelė suteikia galimybę gauti nemokamas teisines bei psichologines konsultacijas, nemokamai lankytis daugybėje šalies kultūros įstaigų, spektakliuose, koncertuose, parodose ir pasinaudoti partnerių teikiamomis nuolaidomis įvairioms prekėms ir paslaugoms.

Karantino metu POLA kortelę galima užsisakyti interneto puslapyje www.pola.lt, užpildžius registracijos duomenis ir pateikus ligos diagnozę patvirtinančius dokumentus. Kortelė išduodama nemokamai. POLA kortelės teikiamomis privilegijomis pasinaudoti gali asmenys, turintys onkologinės ligos diagnozę, nepriklausomai nuo to, kada ir kokios stadijos liga buvo nustatyta. Taip pat kortelę galima gauti ir susisiekus su vienu iš organizacijos savanorių, esančių daugelyje Lietuvos miestų.

Viena iš kortelės ambasadorių Šakiuose J. Unguvaitienė sako, jog tai turėtų būti labai aktualu sergantiesiems. Ji yra pasiruošusi padėti visiems, norintiems įsigyti kortelę, ar tiems, kuriems kyla neaiškumų apie kortelės teikiamas privilegijas. Be to, galima kreiptis ir į savanoriškai norinčią padėti Viliją Norkūnienę.

„Kai sužinai diagnozę, tikrai sunku, nežinai kur kreiptis, – sako J. Unguvaitienė, – tačiau kortelė palengvina gyvenimą, ji ypač reikalinga tiems, kurie neturi savo transporto, nes nuo šių metų pradžios su POLA kortele važiuoti viešuoju transportu yra net 80 proc. pigiau. Labai patogu gauti periodiškai siunčiamą informaciją apie nemokamas veiklas, renginius ar naujas nuolaidas. Be to, vaistinėje nusipirkti reikiamų medikamentų su šia kortele žymiai pigiau.“

Pasak savanoriškai prie kortelės sklaidos prisidedančios Jolitos, onkologine liga susirgusiems žmonėms dažnai nejauku viešai pripažinti savo ligą, tačiau to nė vienas nepasirenka, tad nereikėtų jaustis izoliuotiems.

POLA kortelės turėtojų skaičius auga kasdien. Ši asociacija siekia, kad susirgusieji gautų kuo geresnę medicininę, informacinę, socialinę, psichologinę ir dvasinę pagalbą. Nori pagerinti onkologinių pacientų gyvenimo kokybę, sumažinti jų finansinę naštą, suteikti gerų emocijų ir pozityvumo, parodyti visuomenės solidarumą, paramą, kad sergantieji vėžiu jaustųsi visaverčiai visuomenės nariai.

Daugiau informacijos apie korteles ir jų įsigijimą gali suteikti:

Jolita Unguvaitienė  tel. 8 655 59 420
Vilija Norkūnienė tel. 8 620 13 680

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.