Laukiami pagelbėti norintys savanoriai

vakcina astra
Vakcinavimo centre šeštadienį planuojama skiepyti „Johnson&Johnson“ vakcina, tačiau bent kol kas ji nėra labai pageidaujama. D. Pavalkio nuotr.

Nors susirgimų koronavirusu skaičius gana aukštas, pandemijos pagreitis rodo gerėjimą. Visgi susiduriama ir su tam tikrais rūpesčiais – vakcinavimo centre trūksta pajėgų eismo reguliavimui, akivaizdu, kad ne visos vakcinos vienodai paklausios.  
 
Šiuo metu 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 349 sergantieji (Lietuvos vidurkis 519). Covid-19 serga 89 žmonės, saviizoliacijoje – 291. Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, tebeišlieka trys aktyvūs židiniai dviejose rajono žemės ūkio bendrovėse bei Lekėčių seniūnijoje. Vienoje buvo testuoti 77 darbuotojai, iš kurių tik vienam nustatytas teigiamas tyrimas. Kitoje bendrovėje ketvirtadienį ketinta testuoti 40 darbuotojų.
 
Kalbėdamas apie sergančiuosius, R. Juškaitis ne pirmą kartą pastebi, kad rajone serga jaunesnio amžiaus asmenys.

„Iš 42 susirgimų tik keturi atvejai buvo 65+ amžiaus grupės. Pagal lytį iš tų 42 sirgo 23 moterys ir 19 vyrų“, – informavo savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

Šiuo metu mobiliame patikros punkte lieka nemažai laisvų antigenų testų, jų skaičių svarstoma peržiūrėti, tačiau nuo gegužės 24 d. pradėjus galioti Galimybių pasui, manoma, kad testavimosi apimtys vėl gali didėti.

„Stebėsime situaciją ir žiūrėsime pagal poreikį“, – sakė R. Juškaitis.

Pirmadienį startavusi visuotinė elektroninė registravimo sistema jau dirba sklandžiai, žmonės skiepams gali registruotis numeriu 1808. Pasak, savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, ketvirtadieniui buvo išnaudotos visos numatytos vakcinos.

„Šią savaitę „Pfizer“ esam išnaudoję visą. Rytoj (t.y. šiandien, penktadienį – red. past.) esam pasirengę skiepyti „Moderna“, iš 300 laisvų yra 247, tad kol kas vangokai“, – svarstė R. Juškaitis.

Vakcinavimo centras dirbs ir šeštadienį. Numatytas vakcinavimas „Johnson&Johnson“ vakcina, kurios pakanka vieno skiepo, tačiau ji irgi nėra labai paklausi. Ketvirtadienio žiniomis, iš 300 numatytų vakcinų laisvų dar buvo 266.

Galima rinktis ir „AstraZeneca“, tačiau iš 60 galimų dozių jos panoro tik penki žmonės, todėl ir toliau, kad būtų išnaudojami gaunami kiekiai, ją labiau ketinama skirti revakcinacijai.

Nuo kitos savaitės galimybę pasiskiepyti turės 35+ amžiaus grupės asmenys.

Šiuo metu rajone paskiepytų asmenų yra 34 proc., imunizuotų asmenų (gavusių bent vieną skiepą ar oficialiomis žiniomis persirgusių) yra 38,3 proc.

Vis dar prireikia savivaldybės transporto gabenant asmenis tyrimams ar parsivežant juos iš gydymo įstaigos, tačiau R. Juškaitis sako, kad tuo nėra piktnaudžiaujama ir ši paslauga suteikiama tik tiems, kurie išties neturi galimybių parvykti, nuvykti, nėra artimųjų.

Nors vakcinavimo centras dirba sklandžiai, ima trūkti pajėgų srautų reguliavimui. Šiuo metu šį darbą dirba trys brigados: šauliai, savivaldybės darbuotojai (daugiausiai vairuotojai) bei seniūnijos darbuotojai, tačiau pastarieji turi daug darbo seniūnijoje, todėl būtų labai naudinga, jeigu atsirastų savanorių, norinčių pagelbėti vakcinavimo centre. Susidomėję gali kreiptis tiesiogiai į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją bei savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovą R. Juškaitį (tel. nr. 8 345 66 123).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.