Viliamasi, kad masinė vakcinacija pritrauks daugiau norinčių skiepytis

Sergamumo koronavirusu rodikliai gerėja visoje šalyje, ne išimtis ir Šakiai. Visgi pastebima, kad rajone žmonės skiepijasi ne taip gausiai, kaip tai leistų galimybės, tačiau viliamasi, kad ledai pajudės dabar, nuo pirmadienio prasidėjus masinei vakcinacijai.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, pirmadienį 100 tūkst. gyventojų rajone teko 188 sergantieji (Lietuvos vidurkis 295 atvejai). Per dieną vidutiniškai nustatomi trys nauji atvejai, nors paskutinėmis dviem dienomis buvo tik po vieną naują atvejį. Tad lyginant su ankstesniu laikotarpiu situacija išties gerėja. Tai rodo ir pandemijos pagreitis. Šiuo metu rajone serga 61 žmogus, saviizoliacijoje – 215 piliečių.
 
Pasak R. Juškaičio, per paskutines septynias dienas buvo 22 nauji Covid-19 atvejai, tarp sergančiųjų 17 moterų ir penki vyrai. Tik trys sergantieji priklausė 65-erių ir vyresnei amžiaus grupei.

Visgi vakcinavimo centras galėtų dirbti kur kas didesniu pajėgumu nei dabar, tuo labiau, kad ir vakcinų turima pakankamai. Vidutiniškai per dieną paskiepijama po 200 žmonių, tačiau vakcinavimo procesus koordinuojanti Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro laikinoji vadovė Laura Rusakevičienė nekart yra sakiusi, kad centras galėtų per dieną paskiepyti ir 600 žmonių.

Spaudos konferencijos metu valdžios atstovai kalbėjo, kad vakcinuotis reikia ne tik tiems, kuriems atėjo eilė, bet ir tiems, kurių eilė jau praėjo. Visgi nuo pirmadienio jau prasidėjo masinė vakcinacija, tad skiepytis gali visi, vyresni nei 16 metų amžiaus žmonės. Tiesa, piliečiai iki 18 metų gali būti skiepijami tik „Pfizer“ vakcina, visi kiti vakciną gali rinktis.

Jau šį šeštadienį vakcinavimo centre bus skiepijama ne tik planine tvarka, bet bus ir gyva eilė – sudarytos sąlygos pasiskiepyti ir nesiregistravusiems asmenims. Manoma, kad galbūt tokia tvarka kai kuriems žmonėms būtų patogi, galbūt kažkam keblumų kyla su registracija, netinka laikas darbo dienomis ar pan. Jeigu toks modelis pasiteisintų, jis būtų taikomas kiekvieną šeštadienį.

Šiuo metu rajone paskiepyta 38 proc. arba 9 tūkst. 939 gyventojai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.