Mažėja ir sergančių, ir norinčių skiepytis

vakcinos sestadieni
Sergamumo rodikliai rajone ir toliau gerėja, tačiau pastebima tendencija, kad mažėja norinčių skiepytis. Sekmadienį prie savivaldybės buvo įsikūrusi ir Nacionalinio kraujo centro komanda, visus norinčius skiepijusi „Janssen“ vakcina, tačiau savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis vylėsi, jog susidomėjimas skiepytis bus didesnis.

Per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rajone tenka 42 atvejai (Lietuvos vidurkis – 66 atvejai). Nors per savaitę buvo trys nauji susirgimai Covid-19 (tarp sergančių dvi moterys ir vienas vyras, du sergantieji vyresni nei 65-erių), tačiau dienos vidurkis jau skaičiuojamas nulinis. Statistiškai rajone serga 14 žmonių, saviizoliacijoje – 169.

Per septynias paskutines paras buvo atlikti 358 testai, iš kurių teigiamų atvejų tik 0,8 proc. Mažėjant sergamumui mažinamas ir punkte galimų atlikti testų skaičių, tačiau poreikis patenkinamas visiškai – iš viso kasdien yra galimybė atlikti 35 testus (15 PGR ir 20 antigenų).

Ketvirtadienį Šakių vakcinavimo centras norinčius skiepytis vakcinavo iki 20 val., tačiau, pasak R. Juškaičio, darbo laiką teko šiek tiek pailginti, nes norinčiųjų buvo iki 21 val. Tądien Šakiuose paskiepytas 451 žmogus.

Sekmadienį visų norinčių laukė ir prie savivaldybės įsikūrusi Nacionalinio kraujo centro komanda. Visi atvykusieji gyvos eilės principu turėjo galimybę pasiskiepyti „Janssen“ vakcina. Didžiulis žmonių antplūdis buvo pačioje pradžioje, apie 11 val., tačiau vėliau srautas gerokai praretėjo – per dieną paskiepyta 200 žmonių. Nemažai buvo nevietinių – žmonės atvyko ir iš Kauno, Klaipėdos, Vilniaus.

Nors apskritai pastebima tendencija, kad norinčiųjų skiepytis mažėja, Šakiuose per dieną išlaikomas 200 paskiepytų žmonių vidurkis, tiesa, nemaža jų dalis revakcinuojasi.

R. Juškaitis sako, kad ateityje galvojama su palapine vykti ir į atskiras seniūnijas, kur galimybė pasiskiepyti būtų sudaryta nemobiliems gyventojams ar tiems, kurie būriuojasi prie parduotuvių ir pan.

Nuo pirmadienio kasdien 9–12 val. vakcinavimo centre bus galima skiepytis ne tik užsiregistravusiems, bet ir gyvos eilės principu. Šakiuose šiuo metu nėra tik „Janssen“ vakcinos, o visų kitų pasirinkimas pakankamas.

Šiuo metu Šakiuose yra paskiepyta 11 tūkst. 728 žmonės arba 45 proc. visų gyventojų (Lietuvoje – 43,2 proc.). Bendrai imunizuotų skaičiuojama 48 proc. (gavę bent vieną skiepą arba persirgę).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.