Mobiliame vakcinavimo centre gyventojai skiepijosi noriai

mobilus vakcinavimo centras
Dar tik vieną dieną į dvi seniūnijas vakcinuoti žmonių vykęs autobusiukas pasiteisino – Gelgaudiškyje ir Plokščiuose pirmadienį pasiskiepijo 98 piliečiai, tad kelionė po seniūnijas pirmadieniais ir penktadieniais bus tęsiama toliau.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, maloniai nustebino, kad žmonės Gelgaudiškyje ir Plokščiuose skiepijosi gana noriai. Gelgaudiškyje atvažiuojančios mobilios komandos jau laukė apie 30 žmonių.
 
„Vadinasi, tikrai žmonėms kyla keblumų dėl atvykimo į Šakius. Manau, apsukę vieną ratą po rajoną jį vėl kartosime, nes tikslas sudaryti kuo daugiau sąlygų žmonėms pasiskiepyti“, – sakė R. Juškaitis.

Tad jau šiandien, liepos 9 d., mobili komanda kelionę pradės nuo Griškabūdžio (9–11 val.), vėliau stabtels Žvirgždaičiuose (11–12 val.), iš ten vyks į Kudirkos Naumiestį (12–14 val.), tada sustojimas numatytas Keturnaujienoje (14–14.30 val.) ir galiausiai Sintautuose (14.30–15.30 val.). Pirmadienį planuojama vykti Lukšių, Barzdų ir Baltrušių kryptimi, o dar kitą penktadienį (liepos 16 d.) – Lekėčių bei Kriūkų pusėn. Tose seniūnijose, kur yra įmonės ar didesnės bendrovės, komanda nuvažiuoja net į vietą. Štai Plokščiuose vyko į žemės ūkio bendrovę, Sintautuose ketinama vykti iki „Medirestos“, Kriūkuose svarstoma važiuoti iki „Fleming baldų“ –  čia vakcinuotų darbuotojų tik šiek tiek daugiau nei 40 proc.

Iš viso rajone vakcinuota 47,5 proc. arba 12 tūkst. 393 žmonės (Lietuvos vidurkis 45,2 proc.), per paskutinę parą Šakių vakcinavimo centre paskiepyta 218 asmenų (kartu su revakcinacija).

Vakcinų yra pakankamai, tik greičiausiai pasibaigia „Janssen“ vakcina, kurios kas dvi savaites gaunama po 150 dozių. „Modernos“, „Pfizer“ ar „Vaxzevrios“ trūkumo nėra.

Nuo liepos 8 d. kiekvieną ketvirtadienį visoje Lietuvoje vakcinavimo centruose norintys skiepytis laukiami ir be išankstinės registracijos.

Šiuo metu rajone Covid-19 serga 4 asmenys, saviizoliacijoje – 135, 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 11,5 atvejo, Lietuvoje – 15,1 atvejo.

Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikta 230 tyrimų, iš kurių teigiamų nustatyta 1,3 proc.

Tiesa, kadangi šauliai talkina Baltarusijos pasienyje, jie nebeturi galimybės savanoriauti mobiliajame patikros punkte. Kol kas, pasak R. Juškaičio, liepos mėnesį pajėgų pakaks, nes čia nenuilstamai talkina Antanas Albrektas, gelbsti ir Maltos ordinas, tačiau laukiami pagelbėti norintys ir galintys savanoriai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.