Skiepytis skatins ir per šeimos gydytojus

Kalbėdamas apie sergamumo koronavirusu situaciją, savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis pastebi, kad iš rodiklių matosi, jog sergamumo kreivė nustojo leistis žemyn ir vėl jaučiamas nors ir labai menkas, bet augimas.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone saviizoliacijoje buvo 32 asmenys, sergančiųjų vidurkis – du žmonės, 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 7,7 atvejo, šalyje šis rodiklis yra 24,7 atvejo.
 
Per savaitę mobiliame patikros punkte buvo atlikti 262 tyrimai, iš jų tik 0,4 proc. teigiamų.

Nors vakcinavimo procesas vyksta sklandžiai, tačiau pastebima, kad žmonės skiepijasi vangiau. Siekiant aktyvinti skiepijimąsi, liepos 14 d. priimtas sveikatos apsaugos ministro įsakymas ar, paprasčiau kalbant, patvirtinta skatinamoji priemonė, kad šeimos gydytojai už kiekvieną paskatintą skiepytis pacientą sulauks 5 eurų premijos.

Po rajoną važinėjanti mobili vakcinavimo komanda pirmadienį paskiepijo 101 žmogų. Ateinantį pirmadienį, liepos 19 d., mobili brigada vyks į Panovius (9–10.30 val.), vėliau įsikurs Slavikuose (10.30–12 val.), iš ten vyks į Sudargą (12.30–14 val.) ir Kidulius (14–15.30 val.).

Tiesa, „Janssen“ vakcinos šiuo metu rinktis nėra galimybės, nes ji nebuvo pristatyta ir į Lietuvą, tačiau net ir jos sulaukus ji bus paskirstoma tik mobilioms komandoms, bet ne stacionariems vakcinavimo punktams. Būtent ši vakcina ypač pageidaujama seniūnijose ir būna atvejų, kad sužinoję, jog jos nėra, žmonės kito gamintojo vakcina skiepytis atsisako.

Šiuo metu rajone paskiepyta 12 tūkst. 782 žmonės arba 49 proc. gyventojų, šalyje paskiepyta 46,1 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.