Situacijai prastėjant ligoninėse didinamas lovų skaičius

covid testas pgr
Nuo ateinančio pirmadienio, norint gauti galimybių pasą, už PGR testą teks susimokėti. D. Pavalkio nuotr.

Per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų turime 111 susirgimo atvejų (Lietuvos vidurkis – 218), todėl esame C2 raudonoje zonoje. Nuo rugpjūčio 14 d. Jurbarko ligoninėje atidaromas kovidinis skyrius, o nuo ateinančio pirmadienio PGR tyrimai dėl koronaviruso, kai norima gauti galimybių pasą, bus mokami.  
 
Rugpjūčio 12 d. duomenimis, rajone serga 30 gyventojų, saviizoliacijoje 109.

Rugpjūčio 9–12 dienomis rajone turėjome aštuonis Covid-19 susirgimus, susirgo šešios moterys, du vyrai, septyni atvejai iki 65 m. amžiaus, vienas – virš 65-erių. Per parą susirgimų skaičius stabilus – du atvejai.

Kaip informavo rajono ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis, trečiadienį gautas pranešimas dėl didėjančio užsikrėtusių asmenų skaičiaus Lietuvoje, todėl Jurbarko ligoninėje nuo rugpjūčio 14 d. atidaromas kovidinis skyrius, kur papildomai bus paruošta 20 lovų. Visame Kauno regione koronaviruso ligoniams bus skirtos 123 lovos.

„Kaip ir pirmos, antros koronaviruso bangos metu dalis nekovidinių ligonių bus vežami į Šakių ligoninę, didės apkrova mūsų gydymo įstaigai“, – sakė R. Juškaitis.

Šakių mobiliajame patikros punkte iš viso per dieną atliekami 84 testai. Anot R. Juškaičio, tiek PGR, tiek antigenų ir antikūnų testų yra pakankamai. Iš viso per savaitę testuoti 523 žmonės, teigiamų testų – 4,4 proc.

„Gavome iš Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymą, jog nuo rugpjūčio 16 d. galimybių pasui nemokamų testų nedarysime, žmonės turės darytis privačiai ir mokėti. Yra dvi išimtys – gyventojai, kurie dėl sveikatos būklės negali vakcinuotis, ir nėščiosios. Tačiau asmenims, kurie turi testuotis privalomai dėl darbo, testas išlieka nemokamas“, – kalbėjo R. Juškaitis.

Skiepytis gyventojai gali tiek vakcinacijos centre, tiek Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centre bei savivaldybės skiepų automobilyje. Šios savaitės trijų dienų paskiepytų žmonių vidurkis – 200, iš jų 70 proc. gyventojų paskiepyti pirmąja doze. Šiuo metu rajone turime 58,8 proc. pasiskiepijusių žmonių, kai šalies vidurkis – 54,6 proc.

„Gavome informaciją dėl švietimų įstaigų darbuotojų testavimo prasidėjus mokslo metams. Nepasiskiepijusiems darbuotojams išlieka privalomas testavimas kas 7–10 dienų, o mokiniams testavimas tik rekomenduojamas. Galima rinktis  kaupinių metodą, antigenų testus arba paviršių testavimą. Kol kas planuojamas kontaktinis ugdymas“, – naujomis žiniomis dalijosi R. Juškaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.