Globos įstaigose pasiskiepiję beveik visi

vakcinavimas maxima
Trečiadienį prie didžiosios „Maximos“ be išankstinės registracijos panoro pasiskiepyti 55 žmonės. (G. Bernotienės nuotr.)


Kaip ketvirtadienio rytą informavo rajono ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis, rajono savivaldybė Covid-19 žemėlapyje vėl „pageltonavo“.
 
„Pandeminė situacija gerėja, iš raudonos zonos trečiadienį perėjome į geltoną, nes 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rajone teko mažiau nei 100 Covid-19 atvejų (95,9 atvejo), Lietuvos vidurkis šiuo metu – 260“, – ketvirtadienio rytą informavo R. Juškaitis.

Rugpjūčio 19 d. duomenimis, serga 32 rajono gyventojai, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio susirgo devyni žmonės – šeši vyrai ir trys  moterys (šeši iki 65 metų, trys iki 18 metų amžiaus), 99 žmonės yra saviizoliacijoje. Pasak R. Juškaičio, pastebimas didesnis užsikrėtusiųjų iki 18 metų skaičius.

Ekstremalių situacijų operacijų vadovas informavo, kad per septynias dienas buvo testuoti 450 žmonių, teigiamų testų – 3,8 proc. Ketvirtadienį buvo išnaudotas vienintelis antigenų testas, tačiau kitomis dienomis yra laisvų vietų ir galima registruotis.

Vakcinacijos procesas taip pat vyksta efektyviai. Anot R. Juškaičio, šiuo metu rajone paskiepyta 60,9 proc. (15 tūkst. 867 asmenys) žmonių, šalies vidurkis – 56,7 proc.

„Marijampolės regione mes skiepijame greičiausiai, o Lietuvoje esam 21 vietoje“, – sakė R. Juškaitis.

Per tris dienas tiek Šakių vakcinacijos centre, tiek Šakių poliklinikoje, tiek mobiliajame autobusiuke per dieną pasiskiepijusių žmonių vidurkis 180, iš jų 65 proc. gavo pirmąją vakcinos dozę.

Trečiadienį norintys skiepytis be išankstinės registracijos galėjo tai padaryti ir Šakiuose prie didžiosios „Maximos“.

„Atrodė, kad gal ir nesulauksim daug žmonių, kadangi šalia Jaunimo kūrybos ir sporto centre įsikūręs vakcinacijos centras. Visgi atėjo 55 žmonės“, – pasidžiaugė R. Juškaitis.

Jis pasakojo pasidomėjęs vakcinavimo situacija rajono globos namuose.

„Labai džiugina skaičiai. Šakių parapijos globos ir užimtumo centre paskiepyta 100 proc. gyventojų, Kukarskės globos namuose nepaskiepytas tik vienas žmogus, tiesa, čia žmonės daugiausiai paskiepyti tik pirmąja doze. Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centre taip pat nepaskiepytas tik vienas gyventojas, tačiau jis centre negyvena. Trečiadienį buvo paskiepytas ir paskutinis Ilguvos socialinės globos namų gyventojas“, – teigė operacijų vadovas.

Kaip informavo R. Juškaitis, norinčių skiepytis nuo Covid-19 be išankstinės registracijos medikai lauks ir rugpjūčio 23 d. (pirmadienį) 11–16 val. prie parduotuvės IKI (Bažnyčios g. 16 ).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.