Šakiuose situacija geresnė nei pas kaimynus

Sergamumo Covid-19 situacija ir toliau prastėja tiek šalyje, tiek rajone. Šakių rajonas tebelieka raudonojoje, tačiau vidutinėje sergamumo zonoje.

Ketvirtadienio duomenimis, Šakių rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų teko 161 atvejis, Lietuvoje – 339, o štai, pavyzdžiui, juodojoje zonoje esančioje Rietavo savivaldybėje, kur sergamumas didžiausias, net 961 atvejis 100 tūkst. gyventojų. Žiūrint mūsų rajono kaimyninių savivaldybių atžvilgiu, Šakiuose situacija viena geriausių, šalies mastu pagal sergamumo rodiklius esame 13-oje vietoje.
 
Nuo pirmadienio naujai susirgo 16 žmonių, iš jų devyni vyrai ir septynios moterys, 11 susirgimų 19–65 m. amžiaus grupėje, du atvejai, kai susirgo asmenys iki 18 m. Vienas židinys, anot savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, fiksuojamas viename Šakių darželyje, nors jame tik du sergantieji, tačiau įstaigoje toks sergančiųjų skaičius jau reiškia židinį.

Beje, nuo rugsėjo 1 d.jau fiksuoti trijų mokinių susirgimai ugdymo įstaigose. Tiesa, dabar į nuotolį išeina ne visa klasė, kurioje aptiktas sergantysis, bet artimiausią kontaktą su juo turėję asmenys.

Per savaitę mobiliame patikros punkte atliktas 461 tyrimas, teigiamų ligos atvejų net 8 proc.

Rajone šiuo metu iš viso vakcinuota 16 tūkst. 817 žmonių arba 64,5 proc. gyventojų, Lietuvoje – 60,4 proc. Per tris paskutines dienas paskiepyti 247 žmonės, iš kurių 40 proc. – pirmąja vakcinos doze. Beje, pusė visų pasiskiepijusių tai daro ne vakcinavimo centre, o naudojasi mobilaus, po rajoną važinėjančio autobusiuko paslaugomis.

Šį šeštadienį, rugsėjo 11 d., 10–14 val. bus suteikta galimybė visiems norintiems be išankstinės registracijos pasiskiepyti prie parduotuvės „Aibė“ Šakiuose, su savimi tereikia turėti asmens dokumentą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.