Sergamumo židiniai – švietimo įstaigose

Per paskutines keturias dienas rajone nustatyti 26 nauji koronaviruso atvejai, iš viso, pirmadienio duomenimis, serga 85 žmonės, saviizoliacijoje – 193.

Naujai susergančių dienos vidurkis išlieka septyni atvejai, 100 tūkst. gyventojų per 14 d. tenka 341 atvejis, Lietuvoje – 490.
 
Iš naujai susirgusių keturi asmenys iki 18 m., du vyresni nei 65-erių, likusieji patrenka į 19–65-erių metų amžiaus grupę.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, vis dažniau pasitaiko susirgimų švietimo įstaigose, skambina iš mokyklų su klausimais, kaip elgtis vienu ar kitu atveju. Šiuo metu visame Marijampolės regione fiksuojami 22 sergamumo židiniai, iš jų trys – mūsų rajone (abiejuose Šakių miesto darželiuose bei vienoje rajono švietimo įstaigoje). Viename iš darželių kol kas fiksuoti tik du atvejai, kitame sergančių skaičius išaugo iki 12, tačiau R. Juškaitis viliasi, kad plitimui bus užkirstas kelias laiku ėmusis reikiamų priemonių.

Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikti 678 testai, iš kurių 7,6 proc. teigiamų. Šiuo metu  punkte kasdien yra galimybė atlikti 27 PGR bei 46 antigenų testus. R. Juškaitis sako, jog visoje šalyje pastebima problema, kad žmonės registruojasi tyrimams, bet rezervuotu laiku neatvyksta, rezervacijos neatšaukia, tad dėl neatsakingo kai kurių žmonių elgesio kiti priversti ilgiau laukti eilėje.

Praėjusią savaitę rajone paskiepyta 430 žmonių, iš kurių pirmą vakcinos dozę gavo 30 proc.

Iš viso rajone paskiepyta 17 tūkst. 11 žmonių arba 65,6 proc. gyventojų. Lietuvoje paskiepyta 61,6 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.