Rajone – šeši sergamumo židiniai

Šakių rajonas, kaip ir visa Lietuva, spalviniame koronaviruso žemėlapyje išlieka juodojoje zonoje. Nors savaitgalis buvo šiek tiek ramesnis, tačiau vien penktadienį rajone naujai susirgo 24 žmonės.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, pirmadienio duomenimis, rajone sirgo 155 žmonės, saviizoliacijoje – 229 piliečiai. Per septynias dienas 100 tūkst. gyventojų teko 621 atvejis, Lietuvoje šis rodiklis siekia 765 atvejus. Per paskutines keturias dienas fiksuota 50 naujų susirgimų (32 moterys ir 18 vyrų). Iš jų 33 atvejai, kai susirgo asmenys iki 65-erių, 13 atvejų – asmenys iki 18 m. ir keturi vyresni nei 65-erių. Džiugu tai, sako R. Juškaitis, kad nė vienas iš naujai susirgusių nepapuolė į ligoninę, rajone nuo viruso nėra ir naujų mirčių.
 
Kalbėdamas apie sergamumo židinius, ekstremalių situacijų operacijų vadovas informavo, kad dabar nuo penkių šis skaičius išaugo iki šešių. Naujas židinys yra Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje, kur serga keturi asmenys. Kol kas statistikoje išlieka ir abu Šakių darželiai, Gelgaudiškio „Šaltinis“, tik šiose įstaigose sergančiųjų skaičius neauga. Šakių ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje sergančiųjų skaičius nuo devynių išaugo iki 10, vienu sergančiu daugiau turi ir savivaldybės administracija.

„Džiugu tai, kad židiniai nėra labai dideli, sergančiųjų skaičius nėra didelis“, – kalbėjo R. Juškaitis.

Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikti 733 testai, iš kurių net 14,6 proc. yra teigiami.

„Tai rodo, kad liga nesitraukia, o didėja. Situacija gerės, kai teigiamų testų mažės“, – mintimis dalijosi ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

Per dieną mobiliame patikros punkte Šakiuose šiuo metu atliekama po 94 testus (33 PGR ir 61 antigenų), tačiau pastebima, kad mūsų punkto paslaugomis neretai naudojasi ir aplinkinių rajonų gyventojai. R. Juškaitis tą patį siūlo ir mūsiškiams – jei reikia greitai atlikti testą ir vietų Šakiuose nėra, pasižiūrėti kaimyninių rajonų punktų užimtumą.

Pirmadienio duomenimis, iš viso rajone buvo paskiepyta 17 tūkst. 218 piliečių arba 66,1 proc. gyventojų (Lietuvoje 62,1 proc.). Per praėjusią savaitę skiepus gavo 387 žmonės, pakartotinai, tai yra trečia vakcinos doze, rajone paskiepyta 251 žmogus. Vangiausiai skiepijasi jauniausi, 12–15 metų amžiaus grupės asmenys (28,5 proc.). Geriausius skiepijimosi rodiklius rajone yra pasiekusi 35–44-erių metų amžiaus grupė (94,9 proc.). Siekiamybė, kad sparčiau skiepintųsi labiausiai pažeidžiami visuomenės nariai – rajone 75–79 m. amžiaus grupės žmonių yra pasiskiepiję 71,7 proc., vyresnių nei 80 metų  skiepijimosi rodiklis – 70,9 proc.

Artimiausiu metu skiepyti savo pacientus galės ir ambulatorijos, tačiau kol kas tokį norą pareiškė ir reikiamas priemones pasiėmė tik dvi įstaigos – Sveikatos klinika ir Zanavykų klinika.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.